1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kultuuriministeerium kuulutas välja konkursi „Kultuurisõber 2024“
Kultuuriministeerium kuulutas välja konkursi „Kultuurisõber 2024“

Kultuuriministeerium kuulutas välja konkursi „Kultuurisõber 2024“

Kultuuriminister Heidy Purga kuulutas välja 14. korda toimuva „Kultuurisõbra“ konkursi, millega tunnustab Kultuuriministeerium kultuurikorraldajate ettepanekute abil aasta jooksul valdkonda toetanud ettevõtteid ja metseene. Samuti selgub konkursi käigus aasta kultuurikorraldaja preemia järjekordne laureaat.

„Kultuur on meie kõigi rõõm, aga samas ka hool ja kohustus. On alati suur õnn näha ettevõtjaid, kes seda arusaama jagavad. Ettevõtjatel ja metseenidel on hindamatu roll elava ja mitmekesise kultuurimaastiku kujundamisel, kus kultuur toimib mitte ainult kogukonna rikastajana, vaid ka majanduse olulise mootorina – „Kultuurisõbra“ tiitel on siiras tänu ja tunnustus neile, kes oma panusega Eesti kultuuri ja selle arengut toetavad,” rääkis kultuuriminister Heidy Purga.

Kultuur on meie kõigi rõõm, aga samas ka hool ja kohustus. On alati suur õnn näha ettevõtjaid, kes seda arusaama jagavad.

Kandidaate „Kultuurisõbrale“ võivad esitada kõik kultuurivaldkonnaga kokku puutuvad organisatsioonid. Iga kultuurikorraldaja saab konkursile teha ühe ettepaneku. Kandidaatide hulgast valib Kultuuriministeeriumis kogunev komisjon välja tunnustused, mida peetakse oluliseks just lõppeva aasta kultuuripildis toimunule tagasi vaadates. Konkursi komisjoni kuuluvad lisaks Kultuuriministeeriumi esindajatele ettevõtja Siiri Tamm, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts, tänavu veebruaris aasta kultuurikorraldaja tiitliga tunnustatud Roman Demtšenko ning Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse juhatuse liige Liina Maria Lepik. Konkursi võitjad avaldatakse galal „Kultuurisõber 2024“, mis toimub 16. jaanuaril Tallinna Mustpeade Majas.

Foto: Freepik

Aastate jooksul on „Kultuurisõbra“ konkursil tunnustust pälvinud rahvusvahelised suurettevõtted ja üleilmselt tuntud kaubamärkide esindajad Eestis, samuti on tänatud metseene või väikeettevõtteid, kelle panus on olnud kaalukas suurtest keskustest väljaspool toimuva kultuurielu toetamisel.

  • Kandidaadiks ei saa olla Kultuuriministeerium või selle valitsemisala asutus, nende töötajad või nende korraldatud projektid.
  • Arvesse ei lähe ka teised riigiasutused, riigi enda ellu kutsutud organisatsioonid või organisatsioonid, kelle põhitegevus on toetuste jagamine.
  • Konkursi komisjon otsustab aastale tagasi vaadates ka aasta kultuurikorraldaja tunnustuse saaja.
  • Eelmisel korral pälvisid aasta kultuurisõbra tiitli Siiri Tamm, Harviker OÜ, Iute Group AS ning OÜ Telliskivi Maja ja Jaanus-Janek Juss.

Kandidaadi esitamiseks tuleb täita 19. novembriks elektrooniline ankeet Kultuuriministeeriumi kodulehel.

Konkursi täpsemaid tingimusi saab samuti lugeda ministeeriumi veebilehel, varasemate aastate kultuurisõbrad leiab siit.

Head Uudised GoodNews