
Eesti kokad tegid rahvusvahelisel võistlusel puhta töö
Peterburis 25. – 27. märtsil kümnendat korda toimunud Läänemeremaade rahvusvahelisel kokkade võistlusel „Baltic Culinary Star Cup“ võitis Eesti meeskond kõigis kolmes võistluskategoorias kuldmedali, millega saavutati ühtlasi meeskondlik üldvõit.
Eesti võistkonnast saavutas kuldmedali restorani Cru kokk Pavel Gurjanov kategoorias „Koduriigi rahvusliku roog“ , valmistades eelroaks lõhesupi. Restoran Gloria kokk Vladimir Upenieki esikoht tuli kategoorias „Pearoog“, kus võistlusroana valmis pardirinnafilee.
Kõige põnevamas kategoorias „must kast’’, milles valmistati külmrooga, oli võidukas restoran-kohvik Enzo peakokk Artur Ovchinnikov. Antud kategooria oli korraldajate sõnul kokkadele kõige väljakutsuvam, kuna võistlejad ei tea, millest hakkavad süüa tegema. ,,Minu kastis oli vasikafilee, puuviljadest aiva ja sinine viinamari ning maitseained, millest pidin toidu valmistama 15 inimesele,“ rääkis Ovchinnikov.
Võistlejaid oli kokku 30 kuuest erinevast riigist: Venemaalt, Soomest, Lätist, Leedust, Kasahstanist ning Eestist. Eesti meeskonna pani kokku ja treenis Eesti Peakokkade Ühenduse president Rudolf Visnapuu.