1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Haapsalu graafilise disaini festival 2014
Haapsalu graafilise disaini festival 2014

Haapsalu graafilise disaini festival 2014

Haapsalu graafilise disaini festival 2014Eesti Kujundusgraafikute Liidu ja Haapsalu Kultuurikeskuse koostöös avatakse 31. mail 2014 traditsiooniline Haapsalu graafilise disaini festival.

Haapsalu Kultuurikeskuses ja Haapsalu Linnagaleriis saab näha kahte rahvusvahelist graafilisele disainile pühendatud näitust.

31. mail kell 14.00 avatakse rahvusvaheline kujundusgraafika konkurss-näitus “Isikupära/Individuality 2014” teemal “MONO”. Tegemist on graafiliste disainerite spontaanse sõpruskonna vabaloominguga, mida eksponeeritakse suures, 1 x 2 meetrises plakatiformaadis. Pingelise valikusõela läbinud teosed käsitlevad teemat läbi autoritele omase mõtte- ja kujundusvõttestiku. Näeb kokku 40 kujundusgraafiku loomingut Eestist, Lätist, Venemaalt, Valgevenest, Inglismaalt, Ekvadorist ja Kolumbiast.

31. mail kell 14.30 avatakse näitused “Värske Poola plakat”, mis keskendub maailmas tunnustatud Poola plakatikultuuri arengutele tänapäeval (plakatid aastatest 2012–2014). ning “Poola plakatiklassika”, mis loob paralleele eelmise sajandi viimase veerandi plakatimeistritega, kes panid oma loominguga aluse Poola plakati kuulsusele. Kokku moodustavad kaks näitust mahuka ja põneva ekspositsiooni, kus on üle saja teose enam kui kolmekümnelt autorilt ehk ilmselt suurima ja ülevaatlikuma Poola plakati tutvustuse, mida eales Eestis näha saadud.

HGDF 2014 näitused on avatud Haapsalu Kultuurikeskuses ja Haapsalu Linnagaleriis (Posti 3) kolmapäevast pühapäevani kella 12-18.

HGDF 2014 üritusi toetavad Eesti Kultuurkapital, Poola Vabariigi Suursaatkond Tallinnas, Haapsalu linn, Eesti Kujundusgraafikute Liit.

Head Uudised GoodNews