1. Avaleht
  2. Haridus
  3. AASTA ÕPIRÄNDUR I Aasta õpiränduri tiitli pälvis Liina Virumäe
AASTA ÕPIRÄNDUR I Aasta õpiränduri tiitli pälvis Liina Virumäe

AASTA ÕPIRÄNDUR I Aasta õpiränduri tiitli pälvis Liina Virumäe

Sihtasutus Archimedes selgitas välja Erasmus+ õpirände propageerijaid ja õpirände saadikud. Aasta õpiränduri tiitli pälvis Liina Virumäe, Tartu Kutsehariduskeskuse tisleri eriala vilistlane.

Žürii tunnustas Liinat kui kutsehariduse maine kujundajat ja elukestva õppija musternäidet, kes tõestab, et õppida ei saa kunagi “liiga palju”. Nimelt on Liina omandanud Tartu Ülikooli bakalaureusekraadi turunduses ning lõpetanud magistriõpingud ettevõtluse ja tehnoloogiajuhtimise erialal. Tartu Kutsehariduskeskuses jõudis ettevõtjana tegutsev Liina õppida nii tisleri kui ka CNC puidutöötlemispingi operaatori erialal ning nüüd plaanib ta ette võtta järgmise, pehme mööbli restaureerimise eriala kursuse.

“Muidugi olin ma positiivselt üllatunud ja väga tänulik antud tunnustuse eest. Väga positiivne on see, et lisaks heale ja kasulikule haridusele pakub Tartu Kutsehariduskeskus Erasmuse projekti kaudu võimalust välismaal õppida ja töökogemusi saada,” väljendas Liina oma rõõmu tunnustuse eest.

Tisleriõpingute ajal käis Liina Erasmus+ toel välispraktikal Islandil ning Sloveenias, kus tõsi küll praktikaperiood puhkenud koroonapandeemia tõttu lühikeseks jäi. Kuigi välispraktika tähendab alati oma mugavustsoonist väljumist ning vahel ka ekstreemseid reisiseiklusi, on Liina arvates tegu igti kasuliku kogemusega. „Kui Eestis saabud praktikandina kuskile ettevõttesse, siis saad vaadata kõrvalt, võibolla liini pealt detaile võtta ja võid põhimõtteliselt viis nädalat pakkija tööd teha, siis välispraktikal mõeldakse rohkem kuidas Sind kasutada ja võibolla ka midagi uut õpetada,“ tõi ta välja ühe erinevuse.

 „Islandi praktika avardas väga pilku, kuidas puitu väärtustatakse, kuidas iga väike tükike puitu taaskasutatakse, treitakse kasvõi suveniir või võinuga sellest,“ märkis ta. “Välismaa kogemus aitab noorel inimesel maailma näha, keelt õppida ja ennast proovile panna uutes olukordades. Toredas kohas läheb see praktikaaeg väga ruttu ja kui hästi planeerida oma aega, siis jõuab ka kohaliku kultuuri ja vaatamisväärtustega tutvuda,” lisas ta.

Õpiränduritest haridustöötajate kategoorias jõudis laureaatide sekka kutseõpetaja Ismail Mirzojev. Aasta õpirände edendaja tiitli laureaat on  ka kutsehariduskeskuse rahvusvaheliste suhete koordinaator Andrei Atškasov.

Head Uudised GoodNews