1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Alo Mattiiseni päevadel esinevad Maria Listra ja Sissi Benita
Alo Mattiiseni päevadel esinevad Maria Listra ja Sissi Benita

Alo Mattiiseni päevadel esinevad Maria Listra ja Sissi Benita

Jõgeval saab 8. ja 9. märtsil Alo Mattiiseni muusikapäevade raames teoks 23. üleriigiline noorte vokaalansamblite konkurss, kus osaleb 40 ansamblit 275 lauljaga.

Reedel saab kuulata 4.-7. klassi ansambleid. Õhtul annab kontserdi konkursi Noortebänd 2016 võitja The Notes. Võistulaulmine jätkub laupäeval, kui astuvad üles 8.-9. klassi ning gümnaasiumiastme ja kuni 26-aastaste ansamblid. Konkursi kontserdid on vaba sissepääsuga.

Parimad ansamblid tehakse teatavaks laupäeval lõputseremoonial. Žüriisse kuuluvad Laine Randjärv, Triin Saarela, Mai Simson, Priit Pajusaar, Kaarel Orumägi, Pärt Uusberg, Peeter Oja, Märt Avandi ja Hirvo Surva.

Jõgevalt pärit isamaalaulikule Alo Mattiisenile pühendatud muusikapäevade „loomingulisest laborist“ on aastate jooksul läbi käinud paljud, kes Eesti muusika ja teatri tänast nägu kujundavad, sealhulgas Triin Saarela, Mai Simson, Kaarel Orumägi, Pärt Uusberg ja Märt Avandi.

Tuleval nädalal jätkuvad Alo muusikapäevad Jõgeva põhikoolis ja gümnaasiumis. Esmaspäeval esitavad mõlemas koolis ooperi- ja muusikalihitte Maria Listra, Tamar Nugis ja Ilana Makarina. Teisipäeval viivad Sissi Benita, Jessica Kari ja Madis Kari põnevatele muusikarännakutele. Kolmapäeval tõestab trio Äge Brass, et muusika tegi ahvist inimese, ning reedel annavad Arko Narits ja Argo Jentson võimaluse klaverit avastada. Jõgevamaa gümnaasiumis astuvad lisaks üles Mandotrio (kolmapäeval) ja Cätlin Mägi (reedel).

Head Uudised GoodNews