1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. ANNAME HOOGU I Improvisatsiooniline teatrivorm saab sügisel oma kodu
ANNAME HOOGU I Improvisatsiooniline teatrivorm saab sügisel oma kodu

ANNAME HOOGU I Improvisatsiooniline teatrivorm saab sügisel oma kodu

Selle aasta sügisel saab eesti teatrimaastik rikkamaks improteatrit pakkuva saali võrra – Improteater IMPEERIUM leidis Tallinnas Põhjala tehases oma kodu.

Foto: Improteater IMPEERIUM

Ruumid on avatud ka teistele väike- ja suurteatritele, aga enamus õhtuid saavad siiski sisustatud improvisatsioonilise teatriga. Publikule pakutakse erinevate formaatidega improetenduste gurmeed, aga ka erinevaid improteatri töötube. Improteater on teatrivorm, kus kõik sünnib publiku silme all. Etendused on improviseeritud, mis tähendab, et näitlejad ei ole teksti varem pähe õppinud ja stseene valmis mõelnud – kõik lood on unikaalsed. Improteatri viljelemine aitab kaasa enesekindluse ja esinemisjulguse tõusule, aitab hoida vaimset tervist ja õpetab paremini meeskonnatööd tegema.

Improteatri viljelemine aitab kaasa enesekindluse ja esinemisjulguse tõusule, aitab hoida vaimset tervist ja õpetab paremini meeskonnatööd tegema.

Seoses teatrisaali avamisega kogub IMPEERIUM endale hoogu ka Hooandjas, et ehitada publikule turvaline ja tore istumisala, sest sellega improviseerida ei tohiks. Hooandja kaudu saab soetada endale toetuseks teatripileteid, tellida soodsalt meeskonnakoolituse või etenduse sündmusele või koguni korraldada sündmuse uutes, vastvalminud ruumides. Hoogu saab anda kuni 9.augustini.

“Võtame vastutuse Eesti rahva vaimse tervise eest ning loome improteatrile kodu, kus õpetame läbi improteatri hetkes olemise ja elamise kunsti! See pole pelgalt kliiniline teatrisaal vaid hubane pesa, kuhu on oodatud kõik, kes armastavat teatrit ja sellega seonduvat,” ütles üks teatri asutajaid ja näitlejaid Merilin Kirbits.

Võtame vastutuse Eesti rahva vaimse tervise eest ning loome improteatrile kodu, kus õpetame läbi improteatri hetkes olemise ja elamise kunsti.

Head Uudised GoodNews