1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Arenguriikides töötanud vabatahtlikud avavad Kultuurikatlas näituse ja kutsuvad olulistel teemadel kaasa rääkima
Arenguriikides töötanud vabatahtlikud avavad Kultuurikatlas näituse ja kutsuvad olulistel teemadel kaasa rääkima

Arenguriikides töötanud vabatahtlikud avavad Kultuurikatlas näituse ja kutsuvad olulistel teemadel kaasa rääkima

Foto41.-12. märtsil toimuvad Kultuurikatlas põnevad aruteluõhtud, kus Eesti naised peegeldavad arenguriikides (Kamerun, Tansaania, Nepal, Gruusia, Ghana) vabatahtlikena töötades tekkinud mõtteid ja kogemusi. Arutlema on kutsutud erialaspetsialistid ning aktiivset osavõttu oodatakse ka publikult. Ühtlasi avatakse fotonäitus “Naised naise pilgu läbi”, et tutvustada arenguriikides kohatud naiste lugusid, ennekõike aga tõsta esile nende ettevõtlikkust, tugevust, leidlikkust ja elurõõmu.

1. märtsil kell 18.00 avatakse GLEN 2016 vabatahtlike fotonäituse “Naised naiste pilgu läbi”. Peale näituse avamist kell 18.30 toimub arutelu teemal “Vabatahtlikkuse võlu ja valu”. Kui palju neist vabatahtlikest arenguriigis ikkagi kasu on – kas päästetud või siis vähemalt paremaks tehtud saab maailm või vastuvõttev riik? Või ainsana päästetakse valgete vabatahtlike noored hinged? Arutelu moderaator Maia Klaassen (GLEN 2016 vabatahtlik Kamerunis). Juttu vestavad Janika Tamm (MTÜ Mondo vabatahtlike koordinaator) ja Peeter Vihma (GLEN 2008 vabatahtlik Keenias). Pärast arutelu filmi HUMAN I osa (55 min).

5. märts kell 16.00 arutelu “Inimesed tehiskeskkonnas”. Arutelu veavad 2016. aasta GLENid Johanna Liblik (Nepal) ja Irina Evseeva (Tansaania). Kuidas on omavahel seotud väärtused, areng, reostus, tehisruum ja tarbimine. Jutuajamise juhatab sisse filmi HUMAN II osa (55 min).

8. märts kell 18.00 arutelu väärtushinnangute, elu mõtte ja kultuuritausta seostest. Vaatame korraks kultuuri pealmistest markeritest, lippudest, rahvariietest ja rahvustoidust sügavamale. Arutelu taga on 2016. aasta GLEN Gruusias, Kristiina Roosild. Jutuajamise juhatab sisse filmi HUMAN III osa (55 min).

12. märtsil kell 16.00 uurime, miks on feminism Eestis ropp sõna? Arenguriikides kipuvad naiste õigused vähemalt kontseptsioonina palju enam “püha lehma” staatuses olevat.

GLEN 2016 Eesti vabatahtlikud ja nende missioonid arengumaades:

  • Maia klaassen / Kamerun – Naisettevõtluse arendamine
  • Irina Evseeva / Tansaania – Erivajadustega noorte ja lastega tegelemine
  • Johanna Liblik / Nepal – Tervikliku küla rajamine
  • Kristiina Roosild / Gruusia – Taluturismi arendamine
  • Mari Saar / Ghana – Teadlikkuse tõstmine kullakaevanduse mõjust tervisele

Korraldaja: MTÜ Arengukoostöö Ümarlaud ja GLEN 2016 vabatahtlikud
Rahastus: Eesti Välisministeerium
Tänud: Vivien Dasset’le (assistante responsible projet HUMAN), Julia Schultele (France Télévisions) ja Kultuurikatel

Kõik sündmused toimuvad Kultuurikatlas, Põhjas pst 27a. Sissepääs korstna all olevast uksest!

Head Uudised GoodNews