1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. ARM! 7.-9. märts etendub Tallinnas Kultuurikatlas Siim Maateni lavastus „ARM“
ARM! 7.-9. märts etendub Tallinnas Kultuurikatlas Siim Maateni lavastus „ARM“

ARM! 7.-9. märts etendub Tallinnas Kultuurikatlas Siim Maateni lavastus „ARM“

ARM 1Seriaalist “Naabriplika” ja mängufilmist “Ema” tuntuks saanud vabakutseline lavastaja ja näitleja Siim Maaten toob taaskord publiku ette oma kirjutatud ja lavastatud lavastuse “ARM”, mis seekord etendub Tallinnas Kultuurikatlas. Lavastust mängiti esmakordselt möödunud suvel Viljandimaal Halliste kiriku kõrval Annatares.

Dramaatiliste sündmuste jada toob kaks venda lapsepõlvetallu ja sealt enam välja ei lase. Üks on maailmarändur, kunstnik, põgenik ja teine ajab taga müütilist eestlaslikku talupojatarkust. Nendevahelised küsimused ja vastuolu hoiavad uksi-aknaid järjest kõvemini kinni ja pingeline olukord muutub järjest raskemini talutavaks. Kui sügava armi võib jätta vennaarm? Kas matustel kakelda on suuremeelne? Mida küla arvab? Kas nad jäävad üldse ellu? Ja kuhu, kurat, kadusid lambad ja koer?

Vabakutseline lavastaja ja näitleja Siim Maaten tõdes pärast kahe aasta pikkust ümbermaailmareisi: „Tulin kodumaale ja jagasin maailmas kogetud tõsiasju kodustega. Mis minu jaoks oli muutunud igapäevaseks ja omaks, tundus teistele imelik ja võõrast ning seetõttu tundsin mina end piinliku võõrana. Olen võõras, samas ikkagi oma.“ Selline asjade seis ajendas, koostöös Aapo Ilvesega, kirjutama arutlevat lugu, mida tänapäeva piirideta maailmas tähendab olla inimene ja vend.

ARM 2

Lavastuse „ARM“ esteetika on inspireeritud kuuekümnendate sürrealistlikust maailmakinost ning on vormilt kaasaegne klassikaline draama. Lavamaailma loovad kunstnik Kristjan Suits, videokunstnik Kaisa Roover, valguskunstnik Villu Konrad. Muusikalise kujunduse on loonud Matis Leima (Zetod). Osades Artur Linnus, Madis Mäeorg, Katrin Kalma ja Rita Raave.

Etendused toimuvad 7.-9. märtsil Kultuurikatlas, Põhja pst 27a algusega kell 19:00.

Head Uudised GoodNews