1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Coop Pank jätkab Ukraina sõjapõgenike toetamist ja pakub neile tasuta arvelduskontot
Coop Pank jätkab Ukraina sõjapõgenike toetamist ja pakub neile tasuta arvelduskontot

Coop Pank jätkab Ukraina sõjapõgenike toetamist ja pakub neile tasuta arvelduskontot

Kodumaine Coop Pank jätkab ka alanud aastal sõja eest Eestisse põgenenud ukrainlaste toetamist, võimaldades neil kasutada arvelduskontot tasuta. Lisaks saavad kõik kliendid teha Ukraina pankadesse makseid ilma teenustasuta, et kõigil soovijatel oleks võimalikult lihtne aidata sealseid inimesi ja abivajajaid.

Coop Pank jätkab tasuta arvelduspaketi pakkumist kõigile ukrainlastele, kes tulid panga kliendiks alates eelmise aasta 24. veebruarist või liituvad Coop Pangaga tänavu. Pärast sõja algust liitujatele pikeneb Rahnu arvelduspaketi tasuta kasutamisõigus automaatselt. Uued tulijad saavad taotleda seda panga klienditeenindajalt. Lisaks ukrainlastele, pakub pank Rahnu paketti tasuta ka alla 26-aastastele ja üle 55 eluaastas Eesti elanikele. Paketi tavahind on 2,49 eurot kuus.

Rahnu pakett sisaldab piiramatus mahus Euroopa makseid, ostukindlustusega deebetkaarti ja sularahateenuseid, sh tasuta sularaha väljavõtmist üle Euroopa.

Coop Panga erakliendi panganduse tootejuht Kaarel Nurmsalu ütles, et alates sõja algusest on Coop Pangas arvelduskonto avanud ligi 4000 Ukraina kodanikku ning suurem osa neist on ka aktiivsed arveldajad.

„Arvatavasti oleme ukrainlaste seas üsna populaarne valik, sest me saame neid teenindada üle Eesti,“ sõnas Nurmsalu. Coop Panga kontorid asuvad 12 Eesti linnas, on avatud viiel päeval nädalas ning nende külastamiseks ei tule aega broneerida. „Meie kontorites saavad endale konto avamist taotleda kõik ukrainlased, kellel on ette näidata Ukraina reisidokument, Ukraina sisepass, ID-kaart, juhiluba või Eesti elamisloa kaart,“ rääkis Nurmsalu.

Ta lisas, et Coop Pank on püüdnud teha sõjapõgenikele konto avamise võimalikult mugavaks. Samuti kiitis ta ukrainlasi, kes on üha teadlikumad sellest, milliseid dokumente peavad nad konto avamiseks panka kaasa võtma.

Nurmsalu sõnul ei ole sõja eest Eestisse põgenenud ukrainlastel arusaadavalt veel huvi taotleda pangalt kodulaenu. Samas sai pank möödunud aastal varasemast rohkem kodulaenutaotlusi ukrainlastelt, kes on Eestis juba pikemalt elanud. „Meil on heameel, et saime nii mõnelgi neist aidata ellu viia unistus rajada Eestisse oma kodu,“ lisas Nurmsalu.

Coopi piirkondlikud ühistud ja Coop Pank toetasid eelmisel aastal Punase Risti tegevust Ukrainas miljoni euroga, et aidata sõjas kannatavaid inimesi kõige hädavajalikumaga.

Head Uudised GoodNews