1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. Džässilauljatar Ivi Rausi tegi rahvusvahelise muusikapäeva puhul video septembrikuises Pariisis
Džässilauljatar Ivi Rausi tegi rahvusvahelise muusikapäeva puhul video septembrikuises Pariisis

Džässilauljatar Ivi Rausi tegi rahvusvahelise muusikapäeva puhul video septembrikuises Pariisis

Ivi Rausi andis rahvusvahelise muusikapäeva puhul välja oma esimese videosingli “Just sina sobiks Pariisi”, mis filmiti septembrikuises Pariisis.

“Olen elevil nagu väike laps sünnipäeva eelõhtul, sest kogen midagi uut, mulle nii omast, kuid ometi midagi harukordset,” ütleb Rausi, kes õnnitleb ka looga ennast sünnipäeva puhul. “Vahel on vaja oma unistusi pisut tagant utsitada. Uskuda endasse ja anda pisukene tõuge, et need realiseeruda võiksid. Vahel isegi peegli ees seistes enesele sisendada, et just sina sobiks Pariisi. Kui usume, siis juhtuvad parimad asjad meie elus, kas pole?”

“Armastus prantsuse keele kõla, muusika, melu ja veini vastu aitas kaasa videosingli valmimisele. Visuaalne pildikeel, kus kõlab mu enda loodud muusika Anneliis Kõivu tekstile. Pariis on minu jaoks linn, mis kunagi ei maga, ja mis on tulvil romantikat – vanade aegade hõngu. Pariis on linn, kus tunnen end teistmoodi laetuna. Minu ammune armastus Pariis annab kõik all- ja põhitoonid videole, mis on täis elurõõmu, naeru, positiivsust ja helgust. Elu on ilus!” usub Ivi.

ERR-i elamussaadete peatoimetaja Karmel Killandi arvab, et muusika jääb tänapäeval meelde ja seda saab täielikult nautida vaid siis, kui kõik teose elemendid sobivad omavahel kokku: muusika, sõnad, hääl, laulja välimus ja keskkond, kus laulu video on filmitud. “Ainult siis tekib sellest kõigest tervik, mis tekitab hea tunde. Ivi Rausi on kahtlemata väga musikaalne ja teab, milline laul talle sobib ja kuidas oma mahedatämbrilist häält kasutada. See kõik viib meid märkamatult muusikalisele jalutuskäigule Pariisi, aga ka nautima omi mõtteid ja tundeid seotuna selle linnaga. Mõtlik ilu rahustab tänases kiires argipäevas. Tore! Õnne kogu südamest ja head muusikapäeva meile kõigile!” soovis Karmel.

Ivi Rausi on džässilaulja, improvisaator, muusikalooja ja arranžeerija. Teda kui muusikut iseloomustab julgus katsetada, mõelda väljaspool raame ja mitte kõndida mööda sissetallatud radu.

Loos “Just sina sobiks Pariisi” teevad kaasa Raun Juurikas klaveril, Jaan Jaanson kitarril, Mihkel Mälgand kontrabassil ja Ahto Abner trummidel. Loo videokunstnik on Ivar Stolfot.

Head Uudised GoodNews
tags: