1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Eesti Advokatuuri teenetemedali pälvis Leon Glikman
Eesti Advokatuuri teenetemedali pälvis Leon Glikman

Eesti Advokatuuri teenetemedali pälvis Leon Glikman

Eesti Advokatuur andis 105. juubelil kõrgeima tunnustuse, advokatuuri teenetemedali staažikale vandeadvokaadile Leon Glikmanile.

Foto: Karen Härms

43 aastat advokatuuri kuulunud Glikman on kõrgelt hinnatud jurist tsiviilõiguse ja põhiõiguste kaitse vallas. Ta on kauaaegne advokatuuri põhiõiguste kaitse komisjoni liige ja advokatuuri aukohtu asendusliige.

Glikman on vandeadvokaadina kaua ja jõuliselt seisnud inimeste põhiõiguste ja vabaduste eest.

Advokatuuri esimehe Imbi Jürgeni kinnitusel tunnustab advokatuur Leon Glikmani tema kutsealase ühiskondliku aktiivsuse eest. „Glikman on vandeadvokaadina kaua ja jõuliselt seisnud inimeste põhiõiguste ja vabaduste eest,“ rõhutas Jürgen. „Ta tunnetab ühiskonna ja õigusriigi valupunkte väga tundlikult ning kaitseb enda seisukohti julgelt ja otsekoheselt.“

Glikman on esimene Harvardi ülikoolis hariduse omandanud Eesti advokaat. Tema advokaaditee algas legendaarse vandeadvokaadi Simon Levini patronaaži all.

Glikman on esimene Harvardi ülikoolis hariduse omandanud Eesti advokaat.

Advokatuur andis välja ka kaks Advokatuuri Teemanti aunimetust, mille pälvisid advokatuuri konkurentsiõiguse komisjoni esimees Martin Mäesalu ja suurte teenetega riigi õigusabi advokaat Karine Nersesjan.

Martin Mäesalu. Foto: Karen Härms

Mäesalu tunnustas advokatuur silmapaistva aktiivsuse eest õigusloomes osalemisel. Nersesjan pälvis tunnustuse aastatepikkuse tegevuse eest riigi õigusabi kvaliteedi eest seismisel.

Karine Nersesjan. Foto: Karen Härms
  • Aunimetusega “Advokatuuri teemant” tunnustatakse advokaatide kõrgetasemelist kutsetööd ja osalemist Eesti avalikus elus, millega kaasneb advokaadi elukutse tutvustamine ja propageerimine. Aunimetusega tunnustatakse igal aastal kuni kolme advokaati.
Head Uudised GoodNews