1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Eesti Filharmoonia Kammerkoor esitab „Koyaanisqatsi“ filmimuusikat
Eesti Filharmoonia Kammerkoor esitab „Koyaanisqatsi“ filmimuusikat

Eesti Filharmoonia Kammerkoor esitab „Koyaanisqatsi“ filmimuusikat

Foto: Kaupo Kikkas

22. ja 23. jaanuaril osaleb Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) koos Philip Glass Ensemble’i ja Põhja-Hollandi Sümfooniaorkestriga kultusfilmi „Koyaanisqatsi“ kontsertlinastusel Groningeni De Oosterpoorti kultuurikeskuses Hollandis, dirigent on Michael Reismann.

1982. aastal esilinastunud “Koyaanisqatsi” (hopi-indiaani keeles “tasakaaluta elu”) on Godfrey Reggio režissööridebüüt ja esimene film Qatsi triloogiast. Meditatiivses sõnadeta filmis vaadeldakse inimese, looduse ja tehnoloogia omavahelisi suhteid. Philip Glassi kirjutatud muusikal on filmis väga oluline roll, seetõttu toimuvad filmi linastused erinevates mainekates kontserdipaikades sageli koos elavas ettekandes muusikaga ning need on kujunenud hinnatud suursündmusteks.

EFK jaoks on see esmakordne koostöö tänapäeva ühe olulisema ning muusikamaailma enim mõjutanud helilooja Philip Glassi ning tema loodud ansambliga. Kutse EFK-le osaleda selles rahvusvahelises projektis tuli pärast edukaid kontserte 2012. aasta veebruaris Groningeni De Oosterpoort’is.

Head Uudised GoodNews