1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Eesti Karskusliit valis aasta tegijaks liikluseksperdist juhtivkorrakaitseametniku Sirle Loigo
Eesti Karskusliit valis aasta tegijaks liikluseksperdist juhtivkorrakaitseametniku Sirle Loigo

Eesti Karskusliit valis aasta tegijaks liikluseksperdist juhtivkorrakaitseametniku Sirle Loigo

Karskusliit jätkas oma aasta tegija valimise traditsiooni juhtides seekord tähelepanu Politsei- ja Piirivalveameti poolt tehtavale tööle alkoholiprobleemiga tegelemisel ning nimetas 2019. aasta tegijaks politseimajor Sirle Loigo.

Karskusliit tõstab esile Sirle Loigo tegevuse liiklusturvalisuse edendamisel ja joobes juhtimise vähendamisel. Tema sõnavõtud, artiklid ja intervjuud on suunanud terve ühiskonna tähelepanu ka alkoholi tarvitamisega seonduvatele liiklusriskidele ning kutsunud üles vastutustundlikkusele.

„Politsei- ja Piirivalveametis töötavad tõelised kangelased, kes puutuvad igapäevaselt kokku asjadega, millest me ei tahaks tegelikult kuuldagi. Nad on ka alkoholiprobleemi eesrindel, tegeledes nende kõige hirmsamate tagajärgedega,“ selgitas valiku tausta Karskusliidu esimees Lauri Beekmann. „Selle valikuga tahame veel ka eriliselt rõhutada, et Politsei ei tegele ainult tagajärgedega, vaid paneb olulise rõhuasetuse õnnetuste ja joobes juhtimise ennetamisele. Sirle Loigo selge sõnum on sõna otseses mõttes kutsunud tervet ühiskonda kainele mõistusele.“

Aasta tegija nimetamisega tunnustab Karskusliit kaudselt iga politseiametnikku, kes teeb oma tööd südame ja vastutustundega. Meie teedel toimub ikka veel kahetsusväärselt palju õnnetusi, kuid me võime olla tänulikud, et nendel samadel teedel annavad oma parima pühendunud politseinikud, kes töötavad selle nimel, et meie kõigi turvalisus kasvaks.

Karskusliit annab Sirle Loigole aasta tegija tänukirja üle kevade lõpus toimuval aastakonverentsil, mis tänavu keskendub liiklusturvalisuse ja joobes juhtimise teemadele.

Karskusliit valib aasta tegijaid alates 2007. aastast.

Eesti Karskusliidu aasta tegijad:

2007: dr Merike Martinson ja Merili Piipuu

2008: ajakiri Eesti Naine

2009: Hiiu Folk

2010: Marje Josing

2011: dr Indrek Saar

2012: dr Mare Liiger

2013: Ülle Rüüson

2014: Lootuse Küla

2015: dr Airi Värnik

2016: Jevgeni Ossinovski

2018: Gerd Kanter

2019: Sirle Loigo

Head Uudised GoodNews