1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Eesti Kultuurkapital toetab uut lastefilmi 120 000 euroga
Eesti Kultuurkapital toetab uut lastefilmi 120 000 euroga

Eesti Kultuurkapital toetab uut lastefilmi 120 000 euroga

Foto: Gabriela Liivamägi
Foto: Gabriela Liivamägi

Eesti Kultuurkapital toetab uue lastefilmi “Supilinna Salaselts” valmimist 120 000 euroga. Filmi võtted algavad eeloleval suvel.

“Supilinna Salaselts“ on seikluslik lastefilm, mis on inspireeritud Tartu kirjaniku Mika Keräneni populaarsetest lasteraamatutest. Filmi režissöör on Margus Paju, operaator Meelis Veeremets ning filmikunstnikud Jaagup Roomet ja Kaisa Mäkinen. Stsenaariumi on kirjutanud Mihkel Ulman ja värskelt Oscariga pärjatud Christian Gamst Miller-Harris (Taani). Film valmib koostöös Eesti Filmi Instituudi, Eesti Kultuurkapitali,  Tartu Linna ja Eesti Rahvusringhäälinguga.

Produktsioonifirma Nafta Films eesmärk on teha “Supilinna Salaseltsist” Eesti läbi aegade kvaliteetseim lastefilm. “Tänu Kultuurkapitali toetusele saame võtete ettevalmistamisega plaanipäraselt edasi minna. Oma õla on lubanud alla panna ka Tartu linn ning ühtlasi oleme täna alustamas erasektorist toetajate otsimisega, kelle abita mõistagi film valmida ei saa” rääkis filmi produtsent Esko Rips.

“Supilinna Salaseltsi” tegevustik toimub suvises Tartus. Neli supilinna last Mari, Sadu, Olav ja Anton, loovad oma salaseltsi ülesandega leida üles aarded, mille Mari vanaisa, eakas ülikooli professor on nende jaoks hiilgava meisterlikkusega ära peitnud. Äkki läheb asi tõsiseks. See on lugu sõprusest, usaldusest ja vaprusest, aga ka sellest, mis juhtub siis, kui lapsed ootamatult oma vanemate eest seisma peavad.

Hetkel on käimas osatäitjate otsingud filmirolli, kuhu kandideerib rohkem kui 5000 last ja 600 täiskasvanut üle Eesti. Osatäitjad selguvad aprilli lõpuks.

Nafta Films on täisteenust pakkuv produktsioonifirma, mis on tegutsenud alates 2001. aastast nii reklaamide kui ka filmide tootjana. Ettevõte on rahvusvahelistel festivalidel võitnud mitmeid auhindu, produtseerinud 2008. aasta Eesti Parima Lühifilmi “Must Peeter”, teleseriaali “IT planeet” ning kaasprodutseerinud menufilmi “Vasaku jala reede”. Nafta Films on teinud koostööd rahvusvaheliselt tuntud ettevõttega Disney.

Head Uudised GoodNews