1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Eesti Rahva Muuseum kuulutas välja joonistusvõistluse „Unistuste onn“ võitjad
Eesti Rahva Muuseum kuulutas välja joonistusvõistluse „Unistuste onn“ võitjad

Eesti Rahva Muuseum kuulutas välja joonistusvõistluse „Unistuste onn“ võitjad

Eesti Rahva Muuseum kuulutab välja joonistusvõistluse „Unistuste onn“Oktoobrist detsembri lõpuni kestnud 1.–6. klassi õpilaste joonistusvõistluse „Unistuste onn“ käigus laekus muuseumisse 452 kaastööd
43 koolist üle Eesti.

Onnikavandeid oli väga erinevaid: alates pisikestest minimajadest kuni sõjamängude baasideni; onne oli nii puu otsas kui ka vee all; materjalidena pakuti välja nii metalli kui ka selliseid magusaid materjale nagu kommid. Töödega tutvudes üllatas, kuidas on kaasaja meedia- ja tarbimiskultuur jõudnud ka onnimängudesse või vähemasti unistustesse ideaalsest onnist – olulise sisustuselemendina esines sageli HD-televiisor ning kõige ägedamad arvutimängud. Mis aga peamine, onn, olenemata kujust ja sisust, on ikka koht, mis pakub lapsele võimalust täiskasvanute maailmast eralduda ja olla „oma kohas“ kuningas.

Sponsorite abil loosis muuseum võistlusel osalenute seast välja 30 õpilast, kes saavad põnevaid priipääsmeid, et minna näiteks Tallinna loomaeda, Cinamoni kinno, Teatri Koju etendusele, seiklusparki seiklema või Tallinna Lauluväljaku Talvekeskusse snowtube´iga sõitma. Lisaks saavad kaks klassi minna Lõunakeskuse liuväljale uisutama.

Muuseumi meeskond tänab kõiki võistlusel osalenuid

Nüüd asuvad näitusetegijad laste joonistusi uurima, et leida need onnid, mis maikuus avatavale linnateemalisele näitusele valmis ehitatakse. Näitusetegijad võtavad kavandite autoritega ühendust, et teha ehitamiseks vajalikke täpsustusi.

Uuri lähemalt, kes said auhunna!

Head Uudised GoodNews