1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti suurim startup- ja tehnoloogiasündmus Latitude59 kinnitab kanda Aafrikas
Eesti suurim startup- ja tehnoloogiasündmus Latitude59 kinnitab kanda Aafrikas

Eesti suurim startup- ja tehnoloogiasündmus Latitude59 kinnitab kanda Aafrikas

Eesti ja ka Baltimaade suurim startup- ja tehnoloogiasündmus Latitude59, mis alles maikuus tõi Tallinna rekordilised 4000 osalejat enam kui 60 riigist üle maailma, laiendab taaskord haaret ning korraldab novembris satelliitürituse Keenia pealinnas Nairobis.

Latitude59 tegevjuht Liisi Org sõnas, et Latitude59 eesmärgiks on tuua kokku startup-kogukonnad üle maailma ning kui esmalt tundub Keenia valik ehk üllatav, on see igati loogiline. “Aafrikas tegutseb märkimisväärne hulk Eesti idu- ja tehnoloogiaettevõtteid ning Keenia on suurepärane aken neile, kes soovivad Aafrika kontinendile oma äriga laieneda. Keenia startup-ökosüsteem on Aafrikas üks juhtivamaid, mis kasvab kiiresti ning sealsetel ettevõtjatel on väga suur huvi Eesti eduloo ja meiega koostöö vastu,” sõnas Org.

Aafrikas tegutseb märkimisväärne hulk Eesti idu- ja tehnoloogiaettevõtteid ning Keenia on suurepärane aken neile, kes soovivad Aafrika kontinendile oma äriga laieneda.

Latitude59 Kenya Edition 2024 toimub 28. novembril Keenia pealinnas Nairobis. Latitude59 jaoks on tegemist teise satelliitüritusega Keenia pealinnas. Mullu detsembris toimunud Latitude59 Kenya Edition kogus ligi 800 osalejat Aafrikast ja üle kogu maailma.

Latitude59 Kenya Edition projektijuht Dolores Daniel sõnas, et Keenia noor põlvkond otsib riigis olevatele ja globaalsetele probleemidele lahendusi. “Seda on väga äge näha, kuivõrd motiveeritud, innukad ja teadmishimulised on sealsed noored ettevõtjad ning olen väga õnnelik, et saame nendega jagada oma teadmisi ja kogemusi. Samas saame neilt ka ise väga palju õppida, kuidas leida lihtsaid lahendusi keerulistele probleemidele, olla avatud ja julge alustada midagi uut, olenemata päritolust või taustast,” ütles Daniel.

Seda on väga äge näha, kuivõrd motiveeritud, innukad ja teadmishimulised on sealsed noored ettevõtjad ning olen väga õnnelik, et saame nendega jagada oma teadmisi ja kogemusi.

Liisi Org rõhutas, et satelliitüritus Keenias on osa Latitude59 globaalse küla visioonist. “Meie eesmärgiks on teha Eesti suuremaks ning sellest sündis ka Latitude59 globaalse küla visioon, mille keskmes on meie soov toetada Eesti edulugu, tuues kokku startup-kogukonnad ja ökosüsteemid üle maailma, luues uusi kontakte, vahetades ideid ning algatades ja juhtides arutelusid üle-maailmselt olulistel teemadel. Latitude59 on täna kasvamas rahvusvaheliseks platvormiks, mis ühendab ja julgustab kohalikke algatusi ning aitab teha need suuremaks,” ütles Org.

Sel aastal ühendab Latitude59 Keenias jõud Aafrika juhtiva tehnoloogia- ja idufirmade uudisplatvormiga Tech Safari, mis aitab eestlastel avada uksed Ida-Aafrikasse ning ühendada rahvusvaheline tehnoloogiakogukond. “Eelmisel aastal oli Latitude59 Kenya Edition suurem ja edukam, kui julgesime loota. Sel aastal tuleb see kindlasti veel suurem ja mõjukam ning juba novembris toome maailma kõige huvitavamad idufirmad ja investorid kokku ühe katuse alla. Olen õnnelik ja siiralt tänulik, et meil taaskord avaneb võimalus ühendada Eesti ja Keenia startup-ökosüsteemid ning tutvustada neid nii Aafrikas kui ka globaalselt,” lubas Org.

  • Tänavu maikuus toimunud Latitude59 tõi Tallinnasse enam kui 3500 inimest, sealhulgas üle 900 startupi esindaja ning 20 riiklikku delegatsiooni.
  • Investoreid osales ligi 600, nende hallatavate portfellide suurus oli kokku vähemalt 30 miljardit eurot.
  • Latitude59 lavadel sai tänavu jooksul näha 195 esinejat, kellest 40% olid naised. Kokku oli osalejaid enam kui 60 erinevast riigist üle maailma.
Head Uudised GoodNews