
Eesti toidu kuu algab Saaremaa toidufestivaliga
5. septembril saab alguse Saaremaa toidufestival, mis ühtlasi tähistab Eesti toidu kuu algust.
„Septembris on eestlaste toidulaud kohaliku toidu poolest kõige külluslikum, mida tuleb väärikalt tähistada. Eesti toidu kuu on sündmus, mis on suunatud nii tavainimestele, tootjatele, töötlejatele, kauplejatele, kokkadele kui ka haridusasutustele. Eesti toit on kõigi jaoks oluline, see on osa meie rahvuskultuurist,“ sõnas maaeluminister Mart Järvik.
„Igal aastal on programmis hulgaliselt toredaid toidule pühendatud üritusi. Eesti toiduteel asuvad toitlustusettevõtted teevad eripakkumisi ja muuseumid pakuvad haridusprogramme. Sel aastal on mul aga eriti hea meel selle üle, et Eesti toidu kuu algatusega on liitunud Coopi kauplused. See on suurepärane näide ühisest pingutusest, kuidas saame kõik Eesti toidu käekäigu eest hea seista,“ lisas minister Järvik.
Sel aastal on Eesti toidu kuu raames erilise tähelepanu all lapsed ja noored. Alguse saab pilootprojekt „Peakokad koolis“, mille raames alustavad koolide külastamist Eesti peakokad, kes annavad põhikoolides kodundustunde, kokkavad lastega ja tutvustavad toiduvalmistamise põhitõdesid. Projekti avaüritus toimub 13. septembril Jüri gümnaasiumis.
Eesti toidu kuud tähistati esmakordselt 2015. aastal. Eelmisel aastal külastas Eesti toidu kuu üritusi ligi 75 000 inimest. Toidukuu on osa müügiedenduskavast “Eesti toit 2015–2020”, mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud toidutööstuste nädal.