1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Eesti Vabaõhumuuseumi Kuie kool tunnustab esmakordselt õpetajate päeva puhul suurimaid muuseumisõpru
Eesti Vabaõhumuuseumi Kuie kool tunnustab esmakordselt õpetajate päeva puhul suurimaid muuseumisõpru

Eesti Vabaõhumuuseumi Kuie kool tunnustab esmakordselt õpetajate päeva puhul suurimaid muuseumisõpru

Täna, kui tähistatakse õpetajate päeva, tänab Eesti Vabaõhumuuseumi hariduskeskus Kuie kool koole ja lasteaedasid, mis jõudsid eelmise õppeaasta jooksul kõige enam muuseumi haridusprogrammidesse. Tegemist on sümboolse hetkega, sest sel aastal täitub 100 aastat sellest ajast, kui Kuie koolimajas koolmeister Jaan Jaama käe all viimane lend õpilasi õppis.

“Alates 2000. aastast, kui Kuie koolimajast sai Eesti Vabaõhumuuseumi hariduskeskus, on koolimaja taas usinaid õppijaid täis. Lisaks koolimajale toimuvad haridusprogrammid ka üle terve vabaõhumuuseumi territoorium. Üks muuseumis asuv koolimaja ei saa kuidagi ilma oma sõpradeta ehk teiste haridusasutuste – koolide ja lasteaedadeta, kes oma õpilastega meile külla tulevad,” sõnas haridusosakonna juht Eliis Vaino.

“Seetõttu tahame eriti tänada kõiki õpetajaid, kes oma väikeseid ja suuri õpilasi korduvalt Eesti Vabaõhumuuseumisse toovad,” selgitas Vaino. Kõige suuremad Eesti Vabaõhumuuseumi hariduskeskuse sõbrad on Rocca al Mare Kool ja lasteaed Aarete Saar. “Meie jaoks on suur rõõm, et väga suur osa haridusprogamme on toimunud vene emakeelega lastele, mis näitab, et venekeelsete koolide ja lasteaedade huvi eesti ajaloo ja rahvakultuuri vastu on suur ning neil on soov osaleda lõimumist soodustavates haridustegevustes,” sõnas Vaino. Tegemist on esimese aastaga, kui Eesti Vabaõhumuuseumi hariduskeskus suurimaid muuseumisõpru tänab ja plaanis on sellest luua pikaajaline traditsioon.

  • Kõige populaarsemateks Eesti Vabaõhumuuseumi haridusprogrammideks on “Koolitund aastal 1910” ja “Ringkäik muuseumis” ning hooajalistest programmidest “Leivategemise lugu” ja “Kadripäev”. Sel aastal piloteerisid kaks uut haridusprogrammi – vanemale kooliastmele mõeldud “Elu kolhoosi kortermajas” ja kõigile kooliõpilastele mõeldud “Kirik keset küla”. “Meie muuseumit ja haridusprogramme tasubki külastada aasta läbi, sest aastaringiga muutuvad nii tundide teemad kui ka kaunis loodus,” lisas Vaino.
Head Uudised GoodNews