1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Eesti valiti parimaks digielupaigaks
Eesti valiti parimaks digielupaigaks

Eesti valiti parimaks digielupaigaks

Suurim välismaal elavate ja töötavate isikute ühendus Internations valis Eesti digitaalse elu kategoorias maailma parimaks.

„Teises riigis elavatele ja töötavatele inimestele on digiteenuste kvaliteet ja kättesaadavus äärmiselt oluline. Suhtlemine kaugel elevate lähedastega, kiire asjaajamine riigiga või ka töötamine asukohast sõltumatult digitaalse nomaadina nõuab häid digiteenuseid. On rõõm näha, et Eesti oma võimalustega silma paistab,“ ütles EAS-i programmi Work in Estonia juht Triin Visnapuu-Sepp.

Digitaalse elu taset hinnates kirjeldasid välismaalased rahulolu järgmistes kategooriates: piiramatu ligipääs netiteenustele, nagu sotsiaalmeedia, riigi pakutavad e-teenused, kohaliku telefoninumbri saamise lihtsus, sularahata maksmise võimalus ja kiire internetiühenduse saamine.

Välismaalased pidasid Eestit 68 riigi konkurentsis maailma parimaks interneti kättesaadavuse ja riigi e-teenuste osas. Kõrgelt hinnati ka võimalust praktiliselt igal pool arveldada sularahata. 94% küsitletutele avaldasid muljet Eesti pakutavad e-teenused (maailma keskmine oli 55%), 70% andsid aga e-teenustele kõrgeima võimaliku hinnangu.

Eestile järgnesid digitaalse elu kategoorias Soome, Norra, Taani ja Uus-Meremaa.

 

Head Uudised GoodNews