1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Eestis tegutsev rahvusvaheline suurfirma valiti üheks 2023. aasta parimaks ülemaailmseks tööandjaks
Eestis tegutsev rahvusvaheline suurfirma valiti üheks 2023. aasta parimaks ülemaailmseks tööandjaks

Eestis tegutsev rahvusvaheline suurfirma valiti üheks 2023. aasta parimaks ülemaailmseks tööandjaks

Philip Morris International, kuhu kuulub ka Eesti tütarettevõte Philip Morris Eesti, valiti seitsmendat aastat järjest Top Employers Institute poolt 15 maailma parima tööandja hulka. Tunnustuse aluseks on kaasaegseid olusid arvestav personalijuhtimise strateegia ja töökeskkonda arendav praktika, mis on eeskujuks kogu maailma tööandjatele.

Top Employers Institute on rahvusvaheline sõltumatu personalijuhtimise hindamisele ja arendamisele suunatud organisatsioon, mis hindab igal aastal tööandjaid parimate ja uusimate personalipraktikate alusel. Instituudi uuringud ja hindamismeetodid hõlmavad selliseid tööandja omadusi nagu juhtimine, arendamine, kaasamine ja integreerimine.

Parimate tööandjate väljaselgitamiseks hinnatakse organisatsiooni personalistrateegiat, töökeskkonda, talentide hankimise viise, töötajate arenguvõimalusi, karjäärijuhtimist ning mitmekesisuse, võrduse ja kaasatuse rakendamist töökultuuris.

Philip Morris Baltic inimeste ja sisekultuuri osakonna juht Sandra Dauksiene usub, et tunnustuse saamine seitsmendat aastat järjest näitab, et ettevõtte personalijuhtimise praktikad vastavad muutlikele globaalse tööjõu vajadustele: „Sõda Ukrainas, mis raputas muuhulgas ka kogu maailma majandust, on mõjutanud tööandjaid ja töötajaid pea igas tegevusvaldkonnas ja riigis, kus me tegutseme. Inimesed pistavad rinda inflatsioonist tingitud majandusliku järje langemisega ja paraku ka sõjaärevusega, seetõttu pöörasid parimad tööandjad mullu erilist tähelepanu töötajate füüsilisele ja vaimsele heaolule.

Näiteks Philip Morris pakub nii oma töötajatele kui ka nende pereliikmetele tasuta psühholoogilist nõustamist ning inflatsiooniga toime tulekuks tõsteti palkasid mullu lausa kaks korda,“ kirjeldas Dauksiene ettevõtte olulisemaid otsuseid.

Viimastel aastatel on Philip Morris teinud kogu tubakatööstust muutvaid samme ning ettevõtte ajaloolist tausta arvestades lausa kannapöördelisi muudatusi. Dauksiene sõnul on see väljakutse kogu meeskonnale: “Meie töötajad hindavad kõrgelt seda, et Philip Morrises töötades panustavad nad suitsuvaba maailma loomises. See ambitsioonikas missioon ühendab ja motiveerib töötajaid ning ettevõte omakorda investeerib pühendunud töötajate karjääri arendamisele.“

Kaasaegsed tööandjad teavad, et ettevõtte sotsiaalne vastutus on võtmetähtsusega nii talentide hoidmisel kui ka uute värbamisel. Sandra Dauksiene toob näiteks kliimamuutused: “Inimesi huvitab üha enam, kuidas nende tööandja tegevus mõjutab keskkonda ja kas süsinikujalajälje vähendamise nimel ka pingutatakse. Seepärast on keskkonnahoid ka üks meie fookusteemasid.”

Sandra Dauksiene näeb sertifikaati kui täiendavat tunnustust Philip Morrise mitmekesisusest juhinduvale personalijuhtimise praktikale: „See julgustab meid jätkama selliste programmidega, mis kaasavad töötajaid ning võtavad arvesse kõigi heaolu. Mitmekesisuse ja võrdse kohtlemise praktikad on juba aastaid meie organisatsioonikultuuri osa,“ kinnitab Dauksiene ning toob näiteks Philip Morrise lapsevanematele suunatud eriprogrammi: „Me võimaldame väikeste laste vanematele paindlikku tööaega ning lapsepuhkuselt tööle naasmise esimesel kuul on võimalik töötada poole koormusega, kuid saada seejuures täispalka. See võimaldab lapsevanematel paremini töö ja pereelu sünkroniseerida ning lapse lasteaias käimisega kohaneda.“

Head Uudised GoodNews