1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Eestlanna kliimakonverentsil: lubamatu on jätta enneolematud põuad ja üleujutused järgmistele põlvkondadele
Eestlanna kliimakonverentsil: lubamatu on jätta enneolematud põuad ja üleujutused järgmistele põlvkondadele

Eestlanna kliimakonverentsil: lubamatu on jätta enneolematud põuad ja üleujutused järgmistele põlvkondadele

Fridays For Future Eesti noor kliimaaktivist Kertu Birgit Anton osaleb Glasgow’s kliimakonverentsil COP 26, mille tulemustest sõltub paljude tänaste noorte olevik ja veel rohkem nende tulevik.

“Konverentsil on poliitikud ja läbirääkijad sisuliselt otsustanud, et nad jätavad enneolematud põuad, üleujutused ja tormid järgmiste põlvkondade kanda,” võtab Anton kokku seni toimunu. “Niisugune tegevuse edasilükkamine on lubamatu.”

Antoni hinnangul peaks noored saama sisuliselt kaasa rääkida enda tuleviku kujundamisel. “Kuigi kohtumisele tullakse tihti ilusate dokumentidega, milles on noorte arvamust küsitud, on tänane kaasamine vaid näiline. Noored peaks olema reaalsete otsuste langetamise ja kokkulepete tegemise juures,” ütles ta.

Anton reisis Šotimaale süsinikuintensiivseid transpordiviise vältides ja plaanib sealt ka koju naasta samamoodi. “Kliimamuutused on praeguseks juba nii tõsised, et iga tonn süsihappegaasi muudab maailma. Kuna laevade ja rongidega liikumine paiskab õhku vähem süsinikku kui lendamine, on see enesestmõistetav valik,” põhjendas ta.

Fridays For Future Eesti hoiab konverentsil silma peal siin.

Head Uudised GoodNews