1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. EIS viib Eesti ettevõtted maailma suurimale mängutööstuse messile
EIS viib Eesti ettevõtted maailma suurimale mängutööstuse messile

EIS viib Eesti ettevõtted maailma suurimale mängutööstuse messile

Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutus (EIS) viib esimest korda ühisstendina kümme Eesti ettevõtet Saksamaale maailma suurimale videomängutööstuse messile Gamescom.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi majanduse ja innovatsiooni asekantsler Sandra Särav rõhutab mängutööstuse tähtsust Eesti majanduse jaoks. „Mängutööstus on tänapäeva majanduse üks kõige kiiremini kasvavaid ja innovaatilisemaid valdkondi. Eesti ettevõtete osalemine Gamescomil annab meile suurepärase võimaluse näidata oma ärakasutamata potentsiaali rahvusvahelisel areenil. Mängutööstus ei ole mitte ainult meelelahutus, vaid ka oluline majandusharu, mis loob kõrge lisandväärtusega töökohti, arendab tehnoloogiaid ja toetab eksporti. Ma võrdleks seda sektorit meie idusektoriga: väike, kvaliteetne ja jõudsalt kasvav ja miks mitte uus Eesti eduvaldkond. Usun, et meie ettevõtted toovad siit tagasi väärtuslikke kogemusi ja kontakte, mis aitavad neil oma äri edasi arendada,“ kommenteeris Särav.

Mängutööstus on tänapäeva majanduse üks kõige kiiremini kasvavaid ja innovaatilisemaid valdkondi.

Eesti mängutööstust esindavad Nordic Stars paviljonis:

  • Maru VR
  • Mishura Games
  • Fat Snail Games
  • Mars Games
  • Chaosmonger Studio
  • ALPA Kids
  • Ready Player Me
  • Simple Magic
  • Video Game Insights
  • Clever Cities Group

Saksamaal Kölnis toimuv Gamescom on alates 2009. aastast kasvanud maailma suurimaks ja olulisemaks kohtumispaigaks mängutööstuses tegutsejatele. Sel aastal on Põhjamaade regioon valitud Gamescomi ametlikuks esindusregiooniks, mille raames tutvustavad ka Eesti ettevõtted oma innovaatilisi lahendusi ja arenevat mängutööstuse sektorit.

Foto: Freepik

Põhjamaade regiooni B2B ala avamine toimub 21. augusti õhtul. Lisaks astuvad Sandra Särav ja Marten Palu 22. augustil üles messi pealaval ettekandega „Game Industry Reality Check“. Õhtu jätkub Eesti vastuvõtuga, kus tutvustatakse Eesti ärivõimalusi.

Gamescom ärimess meelitab igal aastal kokku ligi sadu tuhandeid külastajaid ning tuhandeid eksponente üle maailma, pakkudes võimalusi uute kontaktide loomiseks, innovatsiooni esitlemiseks ja valdkonna tuleviku suunamiseks. Ürituse raames toimuvad nii avalikud näitused kui ka ärikohtumised, paneelid ja esitlused, kus osalevad mängutööstuse suuremad tegijad ja tõusvad tähed.

Head Uudised GoodNews