1. Avaleht
  2. Loodus
  3. ELF kutsub lugema inimeste mõtisklusi vanast metsast
ELF kutsub lugema inimeste mõtisklusi vanast metsast

ELF kutsub lugema inimeste mõtisklusi vanast metsast

Eestimaa Looduse Fond (ELF) kogus aasta lõpu eel algatuse “Mets tahab vanaks elada!” raames inimeste lugusid ja mõtisklusi vanast metsast, mille seast valis žürii parimaks metsaomaniku Andres Kurmi kirjatüki.

Võidulugu on väga sisukas, toob esile mitmeid vana metsa väärtusi ja tahke ning arutelu mitmesuguste metsandusega seotud teemadel. Võitjal avaneb võimalus teha pere või sõpradega 2022. aasta alguses loomajälgede otsimise ja tundmaõppimise privaatne matk Natouresti giidi juhendamisel. Lisaks loositi kõigi lugude saatjate seast välja viis Reet Ausi ELF-ile disainitud looduseteemalist T-särki, mille saavad Elen, Tanel, Eha, Kristo ja Rein.

Lugusid saabus loodushuvilistelt, metsaomanikelt, metsamajandajatelt ja matkalistelt vanuses 21 kuni 94 aastat. Saadeti luuletusi, looduskirjeldusi, arutluskäike, murekirju ja ka illustratsioone lugudele. Vanast metsast lugude kirjutamise inspiratsiooniks palus ELF rääkida oma loo ka muusikul Mari Kalkunil, kirjanikul Anu Raual, õpilasel Ekke Timuskil, bioloogil Urmas Tartesel ja ELF-i metsaeksperdil Liis Kuresool.

ELF soovib lugude kogumise algatusega kutsuda inimesi mõtisklema vana metsa väärtuste üle ja tunnustada Eestimaa loodusväärtusi. “Mets tahab vanaks elada!” on sarja #märgatudmetsas kuuluv algatus, mida toetab Ülemiste keskus.

Head Uudised GoodNews