1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupidu tõi vihmast hoolimata kokku rekordarvu inimesi
Erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupidu tõi vihmast hoolimata kokku rekordarvu inimesi

Erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupidu tõi vihmast hoolimata kokku rekordarvu inimesi

Eile kogunes Viljandi lauluväljakul ligi 1500 lauljat ja tantsijat, et vihmast hoolimata pidada maha XV erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupidu. Kui proovide ajal tuli korduvalt abi otsida vihmakeepidest ja -varjudest, siis pidu soovis siiski nautida ka ilmataat – nii lauldi peale rongkäiku peotuli põlema ja päike välja. Kokku osales peol enam kui 100 kollektiivi üle Eesti, keda rõõmustas külalisartistina Ott Lepland.

Foto: AS Hoolekandeteenused

Erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupeo korraldaja on AS Hoolekandeteenused. „Meie laulupeo traditsioon sündis 15 aastat tagasi toonases Kernu hooldekodus elanike soovist koos sõpradega laulda. Lauljate ja tantsijate arv on aastatega kordades kasvanud ja nii ka osalevate kollektiivide ning vanade ja uute sõprade arv,“ tutvustab peo sünnilugu AS Hoolekandeteenused juhatuse esimees Liina Lanno. „See on pidu, mida oodatakse kogu aasta, sest rõõmu ja sära jagub siin nii lauljate kui tantsijate ning ka vaatajate silmadesse ja südametesse.“

Foto: AS Hoolekandeteenused

Selleks, et pidu oleks ligipääsetav kõikidele inimestele, olid abiks nii viipekeele- kui kirjeldustõlgid. Peo otseülekanne oli eetris jupiter.err.ee, kus saab pidu järele vaadata koos viipekeeletõlkega.

Palju ilusat käsitööd pakuti peo raames ka erivajadusega inimeste käsitöölaadal, kus müüjaid oli üle Eesti kokku 21. Müügilettidelt leidis kõike – lemmikloomatoodetest keraamika ja vaipadeni ning puutööst jäätise ja vahvliteni.

Head Uudised GoodNews