1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Esilinastub “EuroEufooria” – maailma esimene film Eurovisiooni fännidest
Esilinastub “EuroEufooria” – maailma esimene film Eurovisiooni fännidest

Esilinastub “EuroEufooria” – maailma esimene film Eurovisiooni fännidest

20.02 esilinastub “EuroEufooria” – maailma esimene film Eurovisiooni fännidest20.02 esilinastub “EuroEufooria” – maailma esimene film Eurovisiooni fännidest

2013. aastal Rootsis, Malmös toimunud Eurovisioonil filmitud täisipikk dokumentaalfilm “EuroEufooria” esilinastub kinos Artis 20. veebruaril kell 19:00.

“EuroEufooria” on täispikk dokumentaalfilm Eurovisiooni lauluvõistluse fännidest, kes hoolimata riigist, kus lauluvõistlus toimub, igal aastal kohale sõidavad ja üritusest viimast võtavad. Filmis astuvad üles fännid Eestist, Soomest, Rootsist, Norrast, Portugalist, Suurbritanniast, USAst ja isegi Austraaliast.

Filmis arutlevad fänluse fenomeni üle ka pika staažiga Eurovisiooni lauluvõistluse kommentaator Marko Reikop, 2012. ja 2013. aastal Eestit esindanud lauljad Ott Lepland ja Birgit Õigemeel, Eesti delegatsiooni juht Mart Normet jpt.

Koos eesti noormehe Jarmo Siimuga liigub kaamera Malmö Arena lavatagustes, tuues vaatajani eksklusiivset materjali. Jarmo Siim alustas Eurovisiooni fännina ning on nüüdseks Euroopa Ringhäälingute Liidu (EBU) koosseisuline töötaja ja lauluvõistluse kõrgeima akrediteeringuga korraldaja.

Filmi autor on Ermo Säks, kes on lõpetanud Tallinna Ülikooli Balti Filmi-ja Meediakooli magistriõppe dokumentaalfilmi erialal. Ermo Säks on omandanud mitmekülgseid kogemusi nii režissööri, produtsendi, operaatori kui ka monteerijana erinevatel tele- ja filmiprojektidel töötades.

Film “EuroEufooria” hakkab alates 21. veebruarist linastuma kinos Artis.

Head Uudised GoodNews