1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. ESITA TAOTLUS STIPENDIUMI SAAMISEKS! Tartu otsib taas linnakirjanikku
ESITA TAOTLUS STIPENDIUMI SAAMISEKS! Tartu otsib taas linnakirjanikku

ESITA TAOTLUS STIPENDIUMI SAAMISEKS! Tartu otsib taas linnakirjanikku

Kristiina Ehin
Foto: Ove Maidla

Kuni 21. detsembrini saab Tartu Kultuurkapitalile esitada taotlusi Tartu linnakirjaniku stipendiumi saamiseks 2018. aastal. Stipendiumi antakse välja teist aastat ja see on üks Tartu tegevustest UNESCO rahvusvahelise kirjanduslinnana.

Esimesena sai Tartu linnakirjanikuks Kristiina Ehin, kes kannab seda tiitlit aasta lõpuni.

Linnapea Urmas Klaas sõnul elavdab linnakirjaniku valimine kohalikku kirjanduselu ja tugevdab Tartu kui rahvusvahelise kirjanduslinna kuvandit. “Meil oli linnakirjanikuga hea koostöö ka linnaelus laiemalt – Kristiina Ehin osales mitmel tartlaste jaoks olulise ehitise avamisel ja algatas ka omalt poolt huvitavaid ettevõtmisi,” lisas linnapea.

Kristiina Ehin ütles, et tema jaoks oli linnakirjaniku aasta sündmuste- ja kogemusterohke. “Leidsin hea tasakaalu kirjutamise ja esinemiste vahel ning tõin jõudumööda kirjandust tartlastele lähemale. Ma arvan, et linnakirjanik võiks läbi aegade aidata kujundada tartlaste identiteeditunnet kirjanduslinna asukatena. Aga eks iga kirjanik näeb asju isemoodi ja viib elu edasi eelkõige oma loomepuhangute kaudu, mis on ikka olnud kirjanduse peamine tõukejõud,” rääkis Kristiina Ehin.

Aastane Tartu linnakirjaniku stipendium antakse välja ilukirjanduse või publitsistikaga tegelevale isikule, kes elavdab Tartu kirjanduselu ja aitab kujundada linna mainet rahvusvaheliselt tuntud kirjandussõbraliku linnana. Stipendiumi saab taotleda isik, kelle elukohana on Eesti rahvastikuregistrisse kantud Tartu linn.

Stipendiumile kandideerimiseks tuleb hiljemalt 21. detsembriks 2017 (k.a) esitada Tartu Kultuurkapitali e-posti aadressile kultuurkapital@raad.tartu.ee:

  • isiklik nägemus Tartu linnakirjaniku rollist, mida taotleja peab olema stipendiumi saamisel valmis täitma;
  • ülevaade senisest loomingulisest tegevusest;
  • ülevaade loomingulisest tegevusest, mida taotleja kavatseb ellu viia 2018. aastal.

2018. aastal on stipendiumi suurus 11 280 eurot, mis makstakse välja igakuiste osamaksetena 940 eurot kuus. Stipendiumi saamine ei eelda loovisiku olemasolevate stipendiumite, toetuste vm loometöö eest saadavate sissetulekute katkemist, samuti jääb talle võimalus toetusi ja stipendiume edasi taotleda.

Head Uudised GoodNews