1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ETV tunnusgraafika tunnistati Euroopa parimaks
ETV tunnusgraafika tunnistati Euroopa parimaks

ETV tunnusgraafika tunnistati Euroopa parimaks

ETV logoEuroopa Ringhäälingute Liidu (European Broadcasting Union, EBU) seminaril “Eurovision Connect”, mis tänavu toimus 26.-27. mail Viinis, võitis telekanali parima brändingu kategoorias peaahuhinna ETV tunnusgraafika, mis on pühendatud Eesti Vabariigi 95. sünnipäevale. Võidukad lühivideod, mida näeb ETV ekraanil saadete vahel, tutvustavad Eesti linnasid, näidates neid saja aasta eest, täna ja tulevikus.

ETV tunnusgraafika valiti võistlusele mitmekümne teleakanali hulgast, kus esimese etapina jõuti viie finalisti hulka. Lõppvõistlusel osaleti ühes kategoorias Saksamaa (ZDF), Prantsusmaa (France4), Itaalia (RAI5) ja Taani (TV2 DK) telekanailitega.

Klippide autori René Vilbre sõnul oli konkurents karm. “Juba finaali jõudmine on sellisel kõikide Euroopa avalik-õiguslike telekanitete seminaril ETV-suguse pisikanali jaoks suur samm. Suurte ja rikaste kanalitega võrdselt konkureerida on suur au,” kirjeldas ETV pearežissöör René Vilbre, lisades, et peauahind oli suur üllatus. “Vaadates teiste kanalite eelarveid ja tehnilisi lahendeid jääb üle vaid röömustada, et vahel võib hea idee nii mõnegi suurema eelarve varju jätta.”

René Vilbrele on see tänavu kevadel juba teine rahvusvaheline tunnustus, tema režissööritööna valminud film “Väikelinna detektiivid ja Valge Daami saladus” pälvis aprillis Itaalias Vittorio Veneto filmifestivalil Santa Augusta kategoorias esikoha.

Head Uudised GoodNews