1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. EUROCHANNEL! Starman tõi klientideni Euroopa kinoparemikku edastava Eurochanneli
EUROCHANNEL! Starman tõi klientideni Euroopa kinoparemikku edastava Eurochanneli

EUROCHANNEL! Starman tõi klientideni Euroopa kinoparemikku edastava Eurochanneli

StarmanarmanStarman lisas oma kaabelvõrku eestikeelsete subtiitritega filmikanali Eurochannel, mille valikus on suur hulk viimaste aastate parimaid ja tunnustatumaid Euroopa ja Venemaa põnevikke, draamasid ja komöödiad.

“Eurochannel toob vaatajani Euroopa filmiparemiku alates lähiriikide Soome, Venemaa ja Baltimaade filmidest kuni Kesk- ja Lõuna-Euroopa tippteosteni,” lausus Starmani Eesti äriüksuse juht Toomas Tiivel.

Tiiveli sõnul on Eurochanneli valikus palju filme, mis pole Eesti kinodesse jõudnud ja jõuavad siinsete filmihuvilisteni esmakordselt. “Põhja-Euroopa ühe hinnatuima festivali PÖFF-i suursponsorina oleme pakkunud vaatajatele valikut festivali parimatest filmidest, Eurochanneli vahendusel saame pakkuda Eesti filmisõpradele veelgi laiemat valikut väärtfilme.”

Näiteks on Eurochanneli eetris Läti-Vene-Briti-Austria koostööfilm “Jaanipäeva hullus”, mis kirjeldab mitmerahvuselise seltskonna seiklusi jaanipühade ajal. Veel võib esile tõsta ka Taani poliitilist thrillerit “Idealist” Külma Sõja aegsest õnnetusest tuumalõhkepeadega USA pommitajaga B52. Samuti leiab Eurochanneli filmivalik Ain Mäeotsa filmi “Deemonid” Tambet Tuisuga peaosas.

Hetkel linastub kanalil ka 2014. aasta Moskva filmifestivali vene filmide programmi võitnud “Veel üks aasta”, mida on tunnustatud veel ka Sotši ja Sahhalini filmifestivalidel. Linateos kujutab ühe noorpaari esimest abieluaastat Moskva suurlinna tingimustes.

Lähiajal linastub Eurochannelil juba kaheksandat aastat järjest Euroopa lühifilmide eriprogramm, mille fookuses on tänavu õnnest kõnelevad eri riikide lühifilmid.

Eurochannel jõuab kokku 22 miljoni vaatajani kokku kümnes erinevas keeles. Eurochannel lisandub automaatselt Starmani DigiTV klientidele, kes kasutavad kõige populaarsemaid ehk L- ja XL-teemapakette kanalile number 52. Kõik filmid on järelvaadatavad Ajamasinaga, samuti on meelepäraseid filme võimalik salvestada.

Head Uudised GoodNews