1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuuripeegel
  4. Fahle Galeriis avatakse homme Anonymous Bohi ja Hannes Paldroki ühisnäitus
Fahle Galeriis avatakse homme Anonymous Bohi ja Hannes Paldroki ühisnäitus

Fahle Galeriis avatakse homme Anonymous Bohi ja Hannes Paldroki ühisnäitus

al-paldrokReedel, 7. oktoobril avatakse Fahle Galeriis Anonymous Bohi ja Hannes Paldroki ühisnäitus “Magic Numbers Make The Waves”, kus on eksponeeritud Anonymous Bohi ülemaailmse kollektiivse kreatiivse võrgustiku energialaengulised segatehnikas graafilised teosed alumiiniumil ja Hannes Paldroki kineetilised metallobjektid. Avamine on kutsetega, publikule jääb näitus avatuks 14.oktoobrini.

magic-numbers-make-the-waves3

“Anonymous Boh on loonud läbi oma non-stop ülemaailmsete tuuride, performance`te, näituste ja publikatsioonide ühe kõige esinduslikuma, märkimisväärseima, ajakohasema ja transformatiivseima kunstiliikumise kogu ajaloos, Liidrina on Boh nagu meie ajastu metsik Bill Hickok, P. T. Barnum, Alfred Jarry, Tristan Tzara, Ezra Pound, Orson Welles. Rakendades selleks kõiki kunstimeediumeid kui vahendit Non Grata Diverse Universe globaalsetes performance`tes, näitab meile mitte ainult seda, kus me hetkel tormis oleme vaid ka loob meile hiljem mõistetavaid visioone postapokalüptilisest absurdsusest mänglevalt piinarikkal kaleidoskoopilisel maastikul,” on öelnud ameerika bluusimuusik Ron Whitehead.

magic-numbers-make-the-waves1

Pärnu Muuseumi arendusjuht ja näituste kuraator Marian Kivila sõnul on Anonymous Boh on kunstnik, kelle jaoks loomeprotsess ühe teose ümber võib kesta lõputult. “Nii otsib ta viise, kuidas dokument kord kadunud teose täiendusena konteksti tagasi asetada, kord aga just sellest välja rebida ning uute tähendustega küllastada. Bohi varasemad näitused on esitanud dokumenteerivaid fotosid – nii, nagu nad on – või tekitanud hoopis olustikke, milles lavastus imiteerib performance’it,” arvab ta.

magic-numbers-make-the-waves2

“Anonymous Boh tegutseb aastaid raamidevälisel territooriumil, kus kunstiobjekt on lakanud olemast füüsilise teosena,” räägib kunstnik ja kunstikriitik Raivo Kelomees. “Selles ruumis on mitmeid mõõtmeid, millele on tegevus ehitatud. Performance-grupi Non Grata kureerimine tähendab õieti omamoodi koolkonna loomist, mida on iseloomustanud performance´id juhuslikes keskkondades ja interjöörides. Omandades alternatiivi kuulsuse Eestis, on Boh koos Non Grataga sööstnud tagasi vaatamata globaalsele kunstimaastikule. Kümnetes linnades teostatud performance´id, kunstituurid Euroopas, Aasias ja Ameerikas on teinud alternatiivimainega nongratakatest sõltumatu loomekollektiivi, kes mujal tuntumad kui Eestis. Oma kogemusest ei räägita palju, kuigi selline kunstitegevus on tänapäeval ihaldusväärseim eneseteostus kunstnikule.”

Head Uudised GoodNews