Food Innovation Summit toob Tallinnasse taimetoidumaailma uusimad trendid ja tehnoloogiad
31. oktoobril toimub Tallinnas Swissotelis juba viiendat korda rahvusvaheline toiduinnovatsiooni konverents Food Innovation Summit. Sel aastal on fookuses uuendtoidu turule toomise väljakutsed ja mükoproteiin kui taimsete alternatiivide tulevik.
Konverentsil astuvad nii ettekannetes kui paneelaruteludes üles toidusektori tipptegijad nii Eestist kui mujalt maailmast: mükoproteiinist toitu valmistava ettevõtte FUNKI kaasasutaja ja tegevjuht Sirli Rosenvald, Thormi-nimelise brändi taimepõhiseid lihaalternatiive pakkuva idufirma Vegestar kaasasutaja Peeter Tava, globaalselt levinud taimsete toodete tootja Garden Gourmet esindaja Vilma Kapociene ja paljud teised.
„Balti riikides valivad tarbijad endiselt tihti traditsioonilise toitumisviisi ja liha söömise hulk inimese kohta on väga kõrge. Liiga suur liha tarbimine avaldab aga negatiivset mõju meie tervisele, olles südame- ja veresoonkonnahaiguste, vähi, diabeedi ja paljude muude haiguste peamiseks tekitajaks,” selgitab Vilma Kapociene. “Kas taimne toit on teatud hulga tarbijaskonna seas lihtsalt trend või on see oluline ja vältimatu tervislikemate toitumisharjumuste kujundamisel? Eelseisval üritusel sukeldume taimse toidu maailma sügavustesse ja proovime välja selgitada,” lisab ta.
Food Innovation Summit ehk FIS on on ellu kutsutud Eesti rahvatervise kampaania Taimne Teisipäev algatajate poolt, eesmärgiga propageerida rohkem tervislikke, maitsvaid ning ühtlasi ka keskkonna- ja loomasõbralikke toite. Konverentsi peakorraldaja ja Taimse Teisipäeva kampaaniajuht Liina Sala: “Taimse toidu tarbimine on Eestis ja üldse maailmas kasvav trend. Samuti keskkonnasäästlikkus ja loomade heaolu eest seismine. FIS on parim võimalus uusimate trendide ja maitseelamustega tutvumiseks, sest kokku on tulemas valdkonna suurimad ekspredid ja parimad tootjad.”
Lisaks tipptootjatest esinejatele osalevad konverentsil ettevõtted: Friendly Vikings, TFTAK, Bon Vegan ja Alpro.
- Lisainfot leiab siit!