1. Avaleht
  2. Kunst
  3. FOTOD! Anonymous Bohi ja Devil Girli näitus “Apokalüptilised maastikud” avati Soomes
FOTOD! Anonymous Bohi ja Devil Girli näitus “Apokalüptilised maastikud” avati Soomes

FOTOD! Anonymous Bohi ja Devil Girli näitus “Apokalüptilised maastikud” avati Soomes

Anonymous Bohi ja Devil Girli näitus „Apokalüptilised maastikud” liikus Tallinnast Helsingisse, kus see jääb Yö galeriis avatuks veebruari lõpuni.

„Näitus käsitleb meie ühiskonna peavoolus ja selle kõrval tegutsevaid subkultuure ja inimkooslusi, mille eesmärgid ja käitumismudelid loovad alust täiesti uue sootsiumi sünniks: muutunud maailmakord, mütoloogiliste olendite reinkarnatsioon apokalüptilistel väljadel. Eksponeerides elusolendit kui ühiskonna ja looduse minivormi, läbi väliste maskide ja kaitsekihtide, otsib ekspositsioon välja nii inimhinge sisemised ihad ja kired kui ka meie kõigi kollektiivse kehandi varjatud hallid tsoonid,” ütlevad Taje ja Al Paldrok.

Kunstnikud seavad küsimuse seespoolse ja väljaspoolse kohta, kujutavad avaliku virtuaalse inimliku (interneti)ruumi ja mittetehnilise, analoogse ja füüsilise loomalik-loodusliku maailma omavahelist suhet ning muudavad näituse interaktiivseks tegevuskunstiks avatud tervikteosena, kus vaataja muutub saali sisenedes osaks installatsioonist.

„Anonymous Boh on läbi peatusteta maailmaturneede, etenduste, näituste ja väljaannete kaudu loonud ühe kõige esinduslikuma, märkimisväärsema, õigeaegsema ja muutvama kunstiliikumise kogu ajaloos. Bohist on saanud meie ajastu Wild Bill Hickok, PT Barnum, Alfred Jarry, Tristan Tzara, Ezra Pound, Orson Welles,” on öelnud Kentucky lindpriist luuletaja Ron Whitehead.

Devil Girl on Eesti performance’i-, installatsiooni- ja uue meedia kunstnik, kes on hariduse saanud alternatiivkunstiasutuses Academia Non Grata, Helsingi ja Eesti Kunstiakadeemiates ning Berliini Kunstiülikoolis. Ta on rahvusvahelise Non Grata etenduskunstigrupi üks peamisi mootoreid 1998. aastast.

Head Uudised GoodNews