1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. FOTOD I Haabersti kaunima koduhoovi konkursi võitjad on selgunud
FOTOD I Haabersti kaunima koduhoovi konkursi võitjad on selgunud

FOTOD I Haabersti kaunima koduhoovi konkursi võitjad on selgunud

Haabersti linnaosavalitsuse poolt korraldatud konkursi „Haabersti kaunim koduaed 2022“ tunnustuse pälvis koduaed Tanuma tänaval ning eripreemia Tallinna Õismäe Vene Lütseumi koolihoov.

Tallinna Õismäe Vene Lütseumi koolihoov. Foto: Haabersti Linnaosa Valitsus

Haabersti linnaosavanem Oleg Siljanov sõnas, et konkursi eesmärgiks oli esile tõsta kauneid ja korrastatud aedu ning tänada nende omanikke. „Sel korral oli lisaks koduhoovidele ja kortermaja esistele esitatud konkursile ka koolihoov, mis hindamiskomisjoni poolt leidis äramärkimist ja pälvis eripreemia,“ ütles linnaosavanem ning tänas kõiki, kes oma hoovid konkursile esitasid.

Tallinna Õismäe Vene Lütseumi koolihoov. Foto: Haabersti Linnaosa Valitsus

Võitjaks osutunud Tanuma tänava koduhoovi omanikeks on Aivar ja Ene-Hilja Kohtla, kes hoole ja armastusega on oma koduhoovi kujundanud üle kahekümne aasta.

Tanuma tänava koduhoov. Foto: Haabersti Linnaosa Valitsus

Pererahva eesmärk on olnud luua oma koduaed selliseks, kus on hea olla nii endal, lastel, lastelastel ja sõpradel. Aed on olnud pererahva ühine hobi ja looming ning sealt leiab nii lopsakust, silmailu pakkuva veesilma kui ka palju erinevat liiki ja värvi taimi.

Tanuma tänava koduhoov. Foto: Haabersti Linnaosa Valitsus

Tallinna Õismäe Vene Lütseum soovib oma koolihooviga pakkuda silmailu ja olla eeskujuks kõigile linnaosa elanikele. Õismäe Vene Lütseum on liitunud Rohelise kooli programmiga ning on nüüdisaegse õpikäsitusega kool. Kooli eesmärgiks on õpilaste õppimisvõime teritamine ning aiapõhine õpe võimaldab rakendada nii õues- kui ka kogemusõpet, kus lapsed õpivad tundma maastikuarhitektuuri, aiakujundust, valivad sobivaid aiataimi ja koostavad eelarvet. Lisaks iluaiale on koolis linnulinnak, putukate majakesed, nahkhiirte pesakast, loodusvaatleja astumiskivi koos vaateaknaga, mis pakub võimalust avastada ning jälgida põnevat elu, mis on tavaliselt meie silmade eest varjatud.

Tallinna Õismäe Vene Lütseumi koolihoov. Foto: Haabersti Linnaosa Valitsus

Haabersti kaunima koduhoovi võitjaid tunnustati pidulikult 10. septembril Õismäe tiigi ääres toimuval Haabersti sügiskontserdil.

Linnaosavanem Oleg Siljanov ja Ene-Hilja Kohtla. Foto: Haabersti Linnaosa Valitsus
Haabersti linnaosavanem ja Õismäe Vene Lütseumi direktor Rita Juhanson. Foto: Haabersti Linnaosa Valitsus

Lisaks tunnustati üritusel ka korteriühistuid, kes on linnaosas silma paistnud korrastatud hoovide ja renoveeritud elamutega. Linnaosavalitsuse tunnustusplaadi pälvis kolm korteriühistut  – Õismäe tee 3, Astangu tänav 21 ja  Õismäe tee 125, 127, 129, 131.

Head Uudised GoodNews