1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. FOTOD I Jõuluvana hindas Riigikogu tegevust ja jagas kinke
FOTOD I Jõuluvana hindas Riigikogu tegevust ja jagas kinke

FOTOD I Jõuluvana hindas Riigikogu tegevust ja jagas kinke

Tänasel Riigikogu sügisistungjärgu viimasel korralisel istungil polnud kavas eelnõude menetlemist, küll aga külastas Riigikogu Jõuluvana, kes hindas oma pilgu läbi saadikute töid ja tegemisi ning jagas lustakaid kingitusi.

Foto: Erik Peinar

Jõuluvana soovis kõigepealt teada, kas saadikud on selle aasta üle uhked olnud ja vaatas saalis ringi otsival pilgul. Ta ei öelnud vastuseks midagi.

Foto: Erik Peinar

Jõuluvana pöördus opositsiooni poole ja küsis, miks nad on obstruktsiooni tehes rahulolematud. „Mina teist aru ei saa, miks te seda koalitsiooni ja valitsust kogu aeg niimoodi kirute. Vaadake, kui hea teie populaarsus on, ilma nendeta ei oleks teie populaarsusest mitte midagi olemas. Te ise ei ole selle jaoks ju mitte midagi head teinud. Las valitsus toimetab, teeb nii, nagu tahab. Selle kõige taustal ei ole vähegi mõistlikumate asjade väljapakkumine mingi eriline kunst. Laske rahulikult toimetada,“ sõnas Jõuluvana.

Foto: Erik Peinar

Jõulukohtumisel aasiti ka Jõuluvana olemasolu üle. „Jõulumehe ülesanne on tavaliselt ikkagi kinke jagada. Ja ega paljude teiega oli ka lapsena tegelikult ju nii häid kui halbu mälestusi mul,“ meenutas jõulumees. „Me oleme sellises keerulises ajas, kus ega jätku inimesel neid sõrmi ja varbaid nii palju, kui lugeda ära, mis kriisid meil on: julgeolekust alates kuni jälle tiiruga sealt välja. Seetõttu kingikoti sisu on täna valitud selliselt, mis peaks kriisiaegadele vastav olema ja aitaks teil läbi murda eelolevatest kergematest-raskematest aegadest,“ andis Jõuluvana selguse kingikoti sisu kohta.

Foto: Erik Peinar

Kinkide jagamisel kutsuti kõigepealt saali ette Riigikogu juhatuse liikmed, kes kingi kättesaamiseks olid leidnud luuletused salmikutest. Jõuluvana andis juhatusele etteaste järel päästemenüüga raske kriisiabi toidupaki.

Foto: Erik Peinar

<p “>Kriisiabi toidupaki said ka teised fraktsioonid. Luisa Rõivas Reformierakonna fraktsioonist laulis meeleoluka laulu jõuludest, et ka ilma lumeta võib olla jõulutunne. Lisaks kriisiabi toidupakile said nad ka raadio, et teised saaksid teada nende plaanidest.

Foto: Erik Peinar

Priit Lomp Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsioonist laulis kitarri saatel lugulaulu Riigikogu tööst ja olukorrast riigis. Fraktsioon sai lisaks kriisiabi toiduabipakile veel esmaabipaki, sest nende soov on olnud kõiki kohe aidata.

Foto: Erik Peinar

Andre Hanimägi Keskerakonna fraktsioonist esitas samuti lugulaulu argipäevast ja majanduslikust olukorrast, millega võttis kokku aasta sündmused Toompeal.

Juku-Kalle Raid Eesti 200 fraktsioonist luges värsid sellest, kuidas iseloomustada Riigikogu.

Foto: Erik Peinar

Tõnis Lukas Isamaa fraktsioonist esitas samuti päevapoliitilise luuletuse ja meenutas vanasõnu erakondade iseloomustamiseks.

Foto: Erik Peinar

EKRE fraktsiooni esindaja Rain Epleri luuletus oli võro keeles, mille tõlkimiseks palus ta istungiosakonna abi. Nende fraktsioon sai Jõuluvanalt kingituseks suure pudeli allikavett. Epler andis Jõuluvanale üle ka paki piparkooke, et ta saaks need omakorda anda üle peaministrile.

Foto: Erik Peinar

Enne kui Jõuluvana edasi liikus esitasid kõik Riigikogu liikmed Kadri Tali juhatamisel meeleoluka jõululaulu.

  • Riigikogu järgmine korraline istung on vastavalt kodu- ja töökorrale tuleva aasta 8. jaanuaril.
Head Uudised GoodNews