1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. FOTOD I Kultuuriminister Tiit Terik on visiidil Viljandimaal
FOTOD I Kultuuriminister Tiit Terik on visiidil Viljandimaal

FOTOD I Kultuuriminister Tiit Terik on visiidil Viljandimaal

Kultuuriminister Tiit Terik on 11. ja 12. jaanuaril visiidil Viljandimaal, kus on plaanis külastada kultuuriasutusi ja osaleda raamatukogude teema-aasta avamisel Tarvastu raamatukogus.

Visiiti alustas ta külastusega Pärsti mõisa, mis on viimasel ajal läbinud põhjalikke renoveerimistöid. Ta kohtus seal tegutseva lasteaia direktori Astra Jamnesega ja Viljandi vallavanema Alari Karuga.

Pärsti raamatukogus töötab juba viimased pool sajandit raamatukoguhoidjana Olga Sööt, kelle pühendumus väärib eeskuju ja tunnustust.

Kohtumisel TÜ Viljandi kultuuriakadeemia juhtkonnaga olid arutlusel mitmed olulised teemad: koostöö piirkonna teiste kultuuriasutustega, Covidi mõju õppetööle, õpetavad erialad, kõrghariduse rahastamine.

“Viljandi pärimusmuusikakeskuses oli meeldiv näha, kui paljude erinevate algatuste ja projektidega soovitakse jõuda igas vanuses inimesteni. Oma roll on siin kindlasti ka keskuse juhtidel, kel innukusest puudust pole. Heameelt teeb üldine vaimsus koostöö osas teiste piirkonna asutustega, eriti TÜ Viljandi kultuuriakadeemiaga,” ütles minister.

Viljandi muuseumis tutvus Terik püsinäitusega ja arutas muuseumi juhiga aktuaalsetel teemadel, millest jäi kõlama vajadus ruumide kaasajastamiseks.

Kondase keskuses oli tore kohtumine keskuse juhi Mari Vallikiviga ja kunstnik Kristi Kangilaskiga. Kondas on Eesti ainus naivismile pühendunud kunstikeskus, mille tegevuse fookus on maalikunstnik Paul Kondase kunsti kogu, samuti korraldatakse seal vahelduvaid näitusi galeriipinnal.

Männimäe jalgpallihall on hea näide riigi ja omavalitsuse koostööst. Investeering, mis parandab noorte ja klubide sportimisvõimalusi olulisel määral. Jalgpalliklubi mehed kiitsid, et nende hall on Eesti parim sisejalgpallihall. 3 miljonit eurot maksnud halli investeeringust pool tuli kultuuriministeeriumist.

Õhtul külastas minister Heimtali talumuuseumi ja kohtus Anu Rauaga tema kodutalus, mis oli tõeliselt südamlik ja tore kokkusaamine.

Päeva lõppu mahtus kohtumine Keskerakonna Viljandimaa piirkonna liikmetega, kus poliitilise mõttevahetuse fookuses olid kultuurivaldkonda puudutavad teemad.

Viimaks oli hea meel õhtusöögilauas mõtteid vahetada Viljandimaa kohalike omavalitsuste juhtidega.

Rohkem pilte saab vaadata SIIT.

Head Uudised GoodNews