1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD I Tallinna esimene tänavaraamatukogu avati Kristiines Löwenruh` pargis
FOTOD I Tallinna esimene tänavaraamatukogu avati Kristiines Löwenruh` pargis

FOTOD I Tallinna esimene tänavaraamatukogu avati Kristiines Löwenruh` pargis

Kristiine Linnaosa Valitsuse ja heategevusorganisatsiooni Tallinn Kristiine Lions Clubi esindajad avasid täna ülemaailmse lahkuse päeva raames Kristiines Löwenruh’ pargis väikese tänavaraamatukogu. Üritusest võtsid osa ka lahkuse päeva patroon ja rahvalemmik lauljatar Elina Netšajeva ning Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe.

Tegemist on esimese Tallinna linnas välitingimustes paikneva raamatuvahetuskapiga, kust igaüks võib raamatuid võtta ja nende asemele tuua uued või tagastada juba loetud raamatud.

Kristiine linnaosa vanema Jaanuse Riibe sõnul on tegemist kiiduväärt algatusega: „Me teame, et tänava raamatuvahetuspunktid koguvad üha enam populaarsust kõikjal maailmas ja meilgi Eestis võib juba selliseid näiteid leida. Löwenruh’ parki sobib selline raamatukapp väga hästi. Tallinlased armastavad siin jalutada, kontserte nautida ja muul moel oma vaba aega veeta, kuid inimestele meeldib ka lugeda head uut kirjandust. Nüüd on parki tulemiseks uus põhjus, sest raamatute lugemine on annab igaühele palju juurde,“ lisas Riibe, kes tänas ja tunnustas Tallinn Kristiine Lions Clubi algatuse eest.

„Tänavaraamatukogust võib igaks võtta endale meeldiva raamatu lugemiseks ja on tore, kui ta selle tagasi toob. Kui talle aga raamat väga meeldib, võib ta selle endale jätta ja tuua asemele mõne teise raamatu, mida ta ise enam ei vaja,“ lisas LC Tallinn Kristiine president Arne Sõna. „Lionite soov on tuua inimesed tagasi paberraamatute juurde ja kui see tänavaraamatukogu kenasti toimima hakkab, siis meil on koostöös Kristiine linnaosaga plaanis veel teisteski parkides väikesed filiaalid avada“.

Samal ajal ja samas kohas avati Kristiine Linnaosa Valitsus ja LC Tallinn Kristiine ühiselt ehitud helkuritega puu. Helkuripuult võib igaüks, kel helkurit pole, võtta endale helkuri.

Head Uudised GoodNews