1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. FOTOD! Non Grata suur grupiperformance“ReStart!” andis sümboolselt restardi võimaluse kogu ühiskonnale
FOTOD! Non Grata suur grupiperformance“ReStart!” andis sümboolselt restardi võimaluse kogu ühiskonnale

FOTOD! Non Grata suur grupiperformance“ReStart!” andis sümboolselt restardi võimaluse kogu ühiskonnale

Diverse Universe Performance Festival toimus sel aastal koos IN August festivaliga, mille nimi on tuletatud traditsioonilisest Graafika IN festivalist. IN August kunstiprogrammi peakorraldaja Al Paldrok koondas Pärnusse Diverse Universe Performance Festivali aktsioonid, Graafika IN näitused ja atraktsioonid, pannes kokku tegevused, mis ühendasid endas muusika, kunsti, luule, meelelahutuse ning koondas Pärnusse inimesed ühiseks suvelõpufestivaliks üle kogu linna.

Non Grata süüdatud kehad ja maailma taaskäivitus 

Non Grata jutustas maailma peidetud jõududest, Loojast, kes aastaid olnud kaose jumalate vahendaja, kunstnik, pühak, mereloom ja komeet: “Sündinud Aries’i spiraali all maakera selgrool, on ta lummatud sellest, kuidas asjad kasvavad, kui nad hävitatakse. Ta on enesehävitamise teekond. Ta jättis oma silmad loori taha. Ta mattis oma luud kadakate alla, kus nad koos juurtega purustati. Ta toitis enda tükkidena väikesele karjuvale kilpkonnale, kelle fuugad olid häälestamata.”

Non Grata suur grupiperformance“ReStart!” Ultimate Beauty Illusional Delusion” ühendas kogu tänavatel olnud inimhulgad, kunstnikud-esinejad Taje Tross, Anonymous Boh, Mikk Pärg, Sten Õitspuu, Kristo Kaljuvee, Hannes Paldrok, Monika Lajal, Peeter Vettik, Ulrika Arula, Brigita Kasemets, Ruslan Avakjan, Ewa Treufeldt, Kädi Eisoo, Alina Orav, Sten Savi, Sandra Mäesepp,  Kaspar Rabby, Silver Tõnisson, Katriin Krimm, Sandra Tereza Ruul, Grusenka muusikud Hanna Toiviainen, Mikko Einari Merioksa ja Pekko Rinkinen ja Hulkuri-Non Grata suure double-decker kunstibussi tohutuks lavaks, kus kadusid piirid esinejate ja publiku, elu ja une, reaalsuse ja väljamõeldise vahel. Kulminatsiooniks süüdati kaks võimsat eluskeha, sümboolset algollust, andes restardi võimaluse kogu ühiskonnale.

Tekst: Eric Piper

Fotod: Alar Raudoja, David Wilkinson, Elise Ellermaa

Head Uudised GoodNews