1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Glehni palmimaja sai uue valguslahenduse
Glehni palmimaja sai uue valguslahenduse

Glehni palmimaja sai uue valguslahenduse

Kuna tänavu möödub 180 aastat Nõmme rajaja Nikolai von Glehni sünnist, sai Glehni lossi palmimaja uue ja kaasaegse valguslahenduse, mis valmis TTÜ, Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti ning Nõmme linnaosa valitsuse koostöös.

Nõmme linnaosa vanema Grete Šillise sõnul on 2006. aastal renoveeritud Glehni palmimaja olnud juba mitmele põlvkonnale nõmmekatele olulise tähendusega kultuuriobjekt. „Palmimaja on tihti võrreldud kataloonia arhitekti Antoni Gaudi töödega, mille juhuslik sarnasus Glehni loominguga ei ole paljudele märkamata jäänud. Nüüd on kõigil inimestel võimalik palmimaja lummust nautida ka pimedal ajal,“ lisas ta.

Võimalusel kasutage palmimaja külastamisel audiogiidi, et Glehni pärandiga lähemalt tutvuda. Audiogiidi kasutamiseks laadige alla Navicupi rakendus ja kasutage otsingusõna “Nikolai von Glehn 180”.

Uus valguslahendus koosneb 13 süvisvalgustist, neljast pollarist ja kahest puitmastivalgustist. Palmimaja valgustuslahenduse uuendamine maksis 40 000 eurot. Töö tellis Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet, ehitajaks oli Enefit Connect.

Head Uudised GoodNews