1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Haaberstis tunnustati linnaosa parimaid haridustöötajaid
Haaberstis tunnustati linnaosa parimaid haridustöötajaid

Haaberstis tunnustati linnaosa parimaid haridustöötajaid

Eesti Vabariigi aastapäeva eel tunnustati Haaberstis linnaosa parimaid haridustöötajaid. Linnaosa valitsuse korraldatud tunnustuskonkursile oli esitatud 70 taotlust kuues kategoorias, mille seast valis komisjon välja parimad.

Haabersti linnaosa vanem Oleg Siljanov sõnas, et konkursiga sooviti tänada ja tunnustada linnaosa haridusvaldkonna parimaid ning tõsta esile neid, kes on aasta jooksul silma paistnud oma tegevusega haridusvaldkonnas. „Õpetajate panus meie ühiskonna kujunemisse ja noorte inimeste harimisse on hindamatu. Õpetajate igapäevane töö kujundab mitte ainult meie noorte teadmisi, vaid ka nende väärtusi ja arusaamu maailmast,“ ütles linnaosa vanem. „Nähes kui palju on Haabersti linnaosa haridustöötajate tunnustuskonkursile iga-aastaselt esitatud väärikaid ja eeskujulikke kandidaate, siis saab tõdeda, et Haabersti linnaosas töötavad oma ala professionaalid,“ jätkas Siljanov ning tänas kõiki linnaosa haridustöötajaid.

Õpetajate panus meie ühiskonna kujunemisse ja noorte inimeste harimisse on hindamatu. Õpetajate igapäevane töö kujundab mitte ainult meie noorte teadmisi, vaid ka nende väärtusi ja arusaamu maailmast.“

Haabersti aasta haridusjuhi tiitli pälvis Tallinna Veerise Lasteaia direktor Raili Mäe. Mullu septembris täitus Railil 20 aastat haridusjuhina Tallinna linnas, neist viimased 6 aastat direktorina Tallinna Veerise Lasteaias. Ta on olnud selle maja sünniloo juures algusest peale, seetõttu kuulub tema süda ja hing siia majja. Lasteaed on paljuski Raili nägu, mis on maitsekalt sisustatud, kaasaegne ja stiilne ning kuhu on põimitud rahvuslikud kujundid ja värvid. Raili jaoks on oluline rahvuskultuuri hoidmine ja säilimine.

Haabersti aasta parim lasteaiaõpetaja on Tallinna Nurmenuku Lasteaia muusikaõpetaja Külli Murand. Ta töötab lasteaias juba 24 aastat. Ta on särav isiksus ning särav oma ala tundev ja armastav professionaal. Muusikategevused on laste poolt väga oodatud ja lapsed, kolleegid ning lapsevanemad hindavad Külli Murandit äärmiselt kõrgelt. Oma töös arendab ta laste sünnipäraseid muusikalisi eeldusi. Ta teeb oma tööd lähtudes sellest, et kõik lapsed saab laulma õpetada, lihtsalt mõne lapsega tuleb rohkem ja kauem vaeva näha. Tema enda kirjutatud lastelaule lauldakse sageli Nurmenuku lasteaias, ja mõni neist on jõudnud isegi laulupeo repertuaari.

Haabersti aasta parima kooliõpetaja tiitliga pärjati Tallinna Õismäe Vene Lütseumi eesti keele õpetaja ja terviseedendaja Marina Kaleininkene. Marina on ka Õismäe Vene Lütseumi vilistlane. Marina on kaasatud Haridus- ja Teadusministeeriumi töörühma, mis keskendub õppekavade arendamisele, ning ta on pühendunud ka tervise edendamisele. Marina on inspireeriv ja toetav õpetaja, kes julgustab oma õpilasi ja kolleege olema aktiivsed ning positiivse ellusuhtumisega. Ta on kirglik ja tegus ning suudab lühikese ajaga panna inimesi kaasa mõtlema ja tegutsema. Tema entusiasm õpetamise ja töö vastu on nakkav ning tema positiivne ellusuhtumine on eeskujuks kogu koolile.

Haabersti aasta staažikas õpetaja on Anna Trifonova Tallinna Rukkilille laseaiast. Õpetaja töötab Rukkilille lasteaias selle asutamise esimesest päevast. Pika pedagoogilise tegevuse jooksul on ta läbi aegade olnud üks lasteaia parimaid õpetajaid. Anna on sel aastal nii vanuse kui oma tööalase kogemuse poolest topelt juubilar, kellel täitub 70 eluaastat ja 48 pedagoogilise töö aastat. Anna on väljapaistev kasvataja-eestvedaja ja noorte töötajate toetaja. Ta on pedagoogilises kollektiivis hindamatu liige ja pälvinud kolleegide tunnustuse ja lugupidamise ning lapsevanemate rahulolu. Tema pühendumus lastele ja kirg oma töö vastu teevad temast väärtusliku töötaja ning tõelise professionaali.

Haabersti parima õpetaja abi tiitli pälvis Tallinna Lasteaed Sinilill õpetaja abi Niina Bartulan. Niina töötab lasteaias Sinilill õpetaja abina juba 33 aastat. Praegu töötab Niina tasandusrühmas, kus on 3-7 aastased lapsed. Selles rühmas vajavad lapsed erilist tähelepanu. Rühmameeskonna poolt loodud hea psühholoogiline õhkkond on oluline laste tervise säilitamiseks ja tugevdamiseks. Niina on usaldusväärne, aus ja töökas õpetaja abi. Tal on hea kontakt lastega, Niina on teadlik rühmakeskkonna looja, kus valitseb sõbralikkus ja tasakaal. Niina võtab aktiivselt osa lasteaiaelus, rühma projektides, ning etendustes.

Haabersti parim haridusasutuse tugispetsialist on Nadežda Pahomova Haabersti Vene Gümnaasiumist. Nadežda Pahomova töötab Haabersti Vene Gümnaasiumis 22 aastat, neist 11 aastat sotsiaalpedagoogina. Ta on ka selle kooli vilistlane. Töötatud aastate jooksul on tal tekkinud väga head suhted nii laste kui ka nende vanematega. Kooli õpilased teavad, et Nadežda poole saab pöörduda ükskõik millise küsimuse, probleemi või palvega. Ta püüab alati leida lahendusi. Ta on väga kohusetundlik spetsialist, keda austavad nii lapsed kui ka kolleegid.

GALERII: HAABERSTI LINNAOSA VALITSUS

Head Uudised GoodNews