1. Avaleht
  2. Kunst
  3. HEATEGU LÄBI KUNSTI! Heategevuslikule joonistusvõistlusele “Mina jään” laekus ligi 1300 tööd
HEATEGU LÄBI KUNSTI! Heategevuslikule joonistusvõistlusele “Mina jään” laekus ligi 1300 tööd

HEATEGU LÄBI KUNSTI! Heategevuslikule joonistusvõistlusele “Mina jään” laekus ligi 1300 tööd

Joonistusvõistluse žürii 7. Juunil 2016 SOS Lastekülas Foto: Ave Schmidt
Joonistusvõistluse žürii 7. Juunil 2016 SOS Lastekülas
Foto: Ave Schmidt

XII noorte laulu- ja tantsupeo ning SOS Lasteküla algatatud heategevuslik postkaardi joonistusvõistlus „Mina jään“ läks inimestele väga korda ning kokku laekus võistlusele 1286 tööd. SOS Lasteküla ja XII noorte laulu- ja tantsupeo korraldajad tänavad kõiki võistlusel osalenud lapsi, nende vanemaid, õpetajaid ja juhendajaid.

Teisipäeval kogunes žürii, kes valis kõigi joonistusvõistlusele laekunud tööde seast 12 pilti, mis alates tänasest on kõigile vaatamiseks ja hääletamiseks väljas SIIN. Hääletus kestab kuni 31. juulini ja kolmest enim hääli saanud joonistusest trükib SOS Lasteküla heategevuslikud postkaardid, mille müügist saadud tulu läheb SOS Lasteküla laste ja perede toetuseks.

Joonistusvõistlusel osalesid lapsed kõikjalt Eestist, kes joonistasid väga erinevaid pilte teemadel: minu aeg, minu maa, minu inimesed, minu kodu, minu juured ja minu aeg.

SOS Lasteküla heatahte saadiku ja joonistusvõistluse ühe žüriiliikme Heinz Valgu sõnul ei tulnud valiku tegemine žüriil kergelt, eriti nooremas vanuserühmas. „Selles vanuses lapsed on kunstilises väljenduses ausad ja tundelised. Sümpaatseid töid oli väga palju ja oleks väga tahtnud rohkemaid pilte esile tõsta. Laulu- ja tantsupeo teemalised pildid olid eriti vahvad, erilist tunnet ja peorõõmu oli neis piltides. Samuti olid liigutav oma kodu ja perekonna pildid. Oli põnev näha, kuidas lapsed oma kodu tunnetavad ja näevad ja on selles ausad ja südamlikud,“ ütles Heinz Valk.

Kõige rohkem oli töid esimeses ja teises vanuse rühmas (1.-3. klass ja 4.-9. klass). Kuna gümnasistide vanuseastmest saabus märgatavalt vähem joonistusi, siis pidas žürii õiglaseks liita kokku kaks viimast vanuseastet.

Joonistusi hindas žürii koosseisus: Epp Maria Kokamägi (kunstnik), Heinz Valk (SOS Lasteküla heatahte saadik), Kerstin Hallik (XII noorte laulu- ja tantsupeo kunstnik), Heli Jürgenson (XII noorte laulupeo peadirigent), Margus Toomla (XII noorte tantsupeo pealavastaja) ja Margus Oro (SOS Lasteküla tegevdirektor).

Kõik võistlusele laekunud tööd saavad juuni lõpuks nähtavaks laulu- ja tantsupeo sihtasutuse kodulehel.

Võistlusele laekunud töödest korraldatakse Viru Keskuse neljanda korruse aatriumis näitus, mis avatakse septembri alguses. Näituse avaüritusel kuulutatakse välja ka kolm võidutööd.

Lõppvooru valitud tööd leiate SIIT!

Head Uudised GoodNews