1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Hiiumaal avatakse koguperepäevaga uuenduslik rattasõidu õpperada
Hiiumaal avatakse koguperepäevaga uuenduslik rattasõidu õpperada

Hiiumaal avatakse koguperepäevaga uuenduslik rattasõidu õpperada

Hoogsalt arenev Paluküla terviserada saab täienduse, kui laupäeval avatakse rattarada, mis aitab väikestel rattahuvilistel turvalises keskkonnas sõitu harjutada. Rattapark on viimastel aastatel arenenud Eesti üheks parimaks ning laupäeval saavad ka suuremad rattahuvilised asjatundjatelt näpunäiteid küsida.

Foto: BTA

“Alustasime Paluküla terviseraja maastikurattapargi arendamist laste rattasõidu oskusraja rajamisest, mis nüüd laupäeval avatava BTA kindlustuse Velomasteri projekti läbi olulist täiendust saab,” ütles Team Hiiumaa eestvedaja Alari Remmelg, kelle südameasjaks on endise laskesuusatajana kestvusspordi propageerimine Hiiumaal ning Paluküla suusaraja välja arendamine atraktiivseks tervisespordi harrastamise keskuseks, kus jätkub tegevust igal aastaajal ja igas vanuses liikujale.

Foto: BTA

Hiiumaa Spordi tegevjuht Martin Lauri lisas, et BTA kingitus pakkuda Velomastersi rada sobib praeguste plaanidega ideaalselt. “Soovime pakkuda noortele alternatiivset ja aktiivset ajaveetmise võimalust,” ütles ta.

Soovime pakkuda noortele alternatiivset ja aktiivset ajaveetmise võimalust.

Sel laupäeval avatav BTA Velomasteri rattapark koosneb erinevatest elementidest, mis matkivad linnakeskkonda – trepid, rööpad, augud, erinevad sillutised, märgised ja liiklusmärgid – see loob nii väikestele kui ka suurematele rattahuvilistele hea keskkonna, kus esimesi katsetusi rattasõidu osas teha. Remmelg soovitas, et osaleda tasuks kõigil, keda rattasõit huvitab – kohapeal on hea võimalus oma ala tegijatelt näpunäiteid küsida. “Soovitan seda võimalust julgelt kasutada,” ütles ta.

Foto: BTA

Paluküla terviseraja rattapark on Eestis üks ainulaadseim

“Laste oskusrajale lisaks oleme terviseraja kelgumäe ümbrusesse rajanud edasijõudnutele sobivaid rajaelemente nagu näiteks Rock Garden ja voograda. Maastikupargi arendamise eesmärk on luua kõigile rattasõpradele atraktiivseid võimalusi liikumiseks ning rattasõiduga tegelemiseks. Samuti avaneb võimalus korraldada Hiiumaal suuri spordiüritusi, mis aitavad rattasõidu harrastust kohalikele propageerida. Näitena toimub juba sel pühapäeval Husqvarna Olümpiakrossi karikasarja Paluküla XCO etapp ja oktoobris Hiiumaa rattanädalavahetus Paluküla terviserajal,” kirjeldas Team Hiiumaa eestvedaja.

Maastikupargi arendamise eesmärk on luua kõigile rattasõpradele atraktiivseid võimalusi liikumiseks ning rattasõiduga tegelemiseks. Samuti avaneb võimalus korraldada Hiiumaal suuri spordiüritusi, mis aitavad rattasõidu harrastust kohalikele propageerida.

“Team Hiiumaa on sel suvel korraldanud noortele maastikuratta õppetreeninguid ning hea meel on tõdeda, et lisaks noortele võtab treeningutest alati osa hulk hingelt noori maastikurattahuvilisi. Järelkasvu on ning põnevate radade ja eeskujuga proovime rattasõitu ja selle tehnilist oskust veelgi laiema huvigrupini viia,” lisas Remmelg.

Remmelga sõnul on Hiiumaal rattasõiduks väga head tingimused. “Maanteerattasõiduks on rahulik liiklus ning maastikurattaga sõiduks on ohtralt põnevaid metsateid ning oskuste treenimiseks on Paluküla maastikurattapargis tehnilisi rajalõike,” sõnas ta.

Osa laiemast projektist

BTA Kindlustuse Eesti filiaali juhi Ivika Torpeli sõnul on BTA võtnud eesmärgiks iga-aastaselt panustada Eesti erinevatesse linnadesse selliste õpperadade ehitamisega, et arendada laste ja noorte rattasõiduoskust ning õpetada neid ohutult liikuma erinevatel tasapindadel. “Turvalisi kohti, kus väikesed ratturid saaksid oma oskuseid omandada ei ole kunagi piisavalt palju. See on ka põhjus, miks on algatatud BTA Velomasteri projekt – seda nii Eestis kui Lätis. Hiiumaal avatav rada on Eestis juba neljas, rajad on varasematelt üles pandud nii Tallinnas (Spordiklubi Nord kõrval), Tartus (Tähtvere Puhkepargis) kui ka Narvas (Äkkeküla Spordikeskuse juures),” rääkis Torpel.

  • BTA Velomasteri raja avamine toimub 24. augustil kell 11:00 – 14:00, Paluküla terviseraja uuel BTA Velomasteri rajal. Üritusel osalemine on tasuta.
Head Uudised GoodNews