1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Homme toimub Tõrvas selle suve suurim valgusfestival
Homme toimub Tõrvas selle suve suurim valgusfestival

Homme toimub Tõrvas selle suve suurim valgusfestival

Traditsiooniliselt toimub juuli eelviimasel nädalavahetusel suvituslinnas Tõrvas mitmepäevane festival Tõrva Tule-Päevad, mille kulminatsiooniks on laupäeva õhtul toimuv Eesti selle suve suurim valgusfestival Tõrva Tulede Öö.

Tõrva Tulede Öö on ainulaadne valguskunsti- ja muusikarada, mis lookleb ümber looduskauni Veskijärve, pakkudes umbes kilomeetrisel teekonnal külastajatele imetlemiseks 30 erinevat valgusinstallatsiooni. Teekonnal võib kohata müstilisi miime, saksofonimängijat, Silver Ulvikut hang trummil ning Virvatulesid, kes jagavad kuulajatele luuletusi ja katkeid erinevatest ulmeteostest.

Tõrva Veskijärv lööb hilisõhtul võimsalt lõõmama – järvel süüdatakse ligi tuhatkond küünalt ja pilke püüab hiiglamasuur lõke. Oma roll on ka veel endal – veelehviku peale projitseeritavad Lauri Lest ja Piret Potter kaasahaarava vaatemängu.

See on õhtu, mis seob ühtseks tervikuks valgusinstallatsioonid, elusa tule, muusika ja tantsu ning vee. Valguskunstiraja projektijuhid on Indrek Leht ja Margus Kontus, tööde autorite seast võib leida mitmeid hinnatuid kunstnikke, näiteks Anne Türn, Elo Liiv, Loit Jõekalda, Leonardo Meigas ja mitmed teised. Üritus toimub neljandat aastat ning on iga aastaga külastajate seas oma populaarsust kasvatanud.

Tõrva vallavanem Helen Elias kutsub üles kõiki sellest maagilisest ööst osa saama. „Külastajad kirjeldavad Tõrva Tulede Ööd kui omamoodi muinasjutumaad ning on mitmete seltskondade selle suve kohustuslikuks ürituseks, mida peab tulema oma silmaga vaatama,” rääkis Elias. „Sel aastal oleme rada veelgi pikendanud uute installatsioonidega, samuti on rajal täiesti uue elemendina sees raamatulugemispesa, kus saab rahulikult peatuda, nautida öö võlu ning lasta ennast viia täielikult maagia sisse.”

  • Enne maagilise valgusraja algust annavad keskväljakul kontserdi Terminaator, Karl-Erik Taukar Band ning The Riff. Tulede Öö valguskunstirada on avatud Tõrva kesklinnas 22. juulil kell 22.00–01.00 ning on kulminatsioon mitmepäevasele festivalile Tõrva Tule-Päevad, mis hõlmab nii kultuuri-, spordi- ja vabaajaüritusi. Muuhulgas toimub ka Eesti suurim päästetöötajate kutsemeisterlikkuse võistlus, külastajad saavad osa võtta mitmekesisest spordiprogrammist ning kontserte jagub mitmele päevale.
Head Uudised GoodNews