1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuuripeegel
  4. Houston Chronicle: Non Gratast on saanud põrandaalune legend
Houston Chronicle: Non Gratast on saanud põrandaalune legend

Houston Chronicle: Non Gratast on saanud põrandaalune legend

Eesti etenduskunstigrupp Non Grata esines Ameerika Ühendriikides Houstonis ja Miamis.

Houston Chronicle kirjutas 3. detsembril, et kui Non Grata viimati Houstonis käis, panid nad peatänava põlema, ja uuris, mis plaanid sel korral on. Esinemispäeval selgub, vastas grupp. „1998. aastal Al Paldroki loodud Non Gratast on saanud põrandaalune legend. Videosid nende esinemistest on keeruline leida, aga neile, kes pole Non Gratat näinud, võib öelda, et nad väljastavad publiku abil rituaalselt puhast energiat,“ kirjutas leht.

Non Grata esines 5. detsembril Houstoni kunstibaaris Notsuoh. Seekord polnud tegu mingi näituse avamisega, vaid üritus kandiski pealkirja „Non Grata In Houston“. Non Grata ise ütles üritust reklaamides, et Non Grata on rahvusvaheline etenduskunstigrupp, millesse kuulub umbes 500 liiget Eestist, Soomest, Lätist, Ameerikast ja muudest riikidest.

Non Grata esines performance’iga 7. detsembril galeriis Space Mountain Miami, mis osaleb Art Baselil / Miami Art Weekil kampaanias, mis võitleb seksuaalvägivalla vastu Miami muusika- ja kultuuriringkonnas. Space Mountain Miamis on 7. detsembrist 18. jaanuarini avatud Precious Childi (LA) audiovisuaalinstallatsioon „Divinity“. Lisaks Non Gratale ja Precious Childile esinesid selle avamisel Wild Torus (NYC) ja Oscillator (Oklahoma). Miami New Times nimetas Space Mountain Miami tänavu Miami parimaks galeriiks.

Pildid Houstoni esinemiselt SIIN!

Head Uudised GoodNews