1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Hussar Armeenia välisministrile: Armeenia on Eesti arengukoostöö prioriteetne riik
Hussar Armeenia välisministrile: Armeenia on Eesti arengukoostöö prioriteetne riik

Hussar Armeenia välisministrile: Armeenia on Eesti arengukoostöö prioriteetne riik

Riigikogu esimees Lauri Hussar ja Armeenia välisminister Ararat Mirzojan arutasid tänasel kohtumisel kahepoolseid suhteid, Venemaa sõda Ukrainas, olukorda Lõuna-Kaukaasias ja sidemete tihendamist nii kahe riigi kui ka Armeenia ja Euroopa Liidu vahel.

Hussar ütles kohtumisel Armeenia välisministriga, et Eesti toetab jätkuvalt Armeenia demokraatiat ja püüdlusi ühinemiseks Euroopa Liiduga.

Hussar kinnitas, et Eesti kahepoolsed suhted Armeeniaga on väga head ning meenutas märtsis toimunud Armeenia kolleegi edukat ja sisukat visiiti Eestisse. „ Alates mullusest aastast on Armeenia taas Eesti arengukoostöö prioriteetne riik. Oleme keskendunud hariduse ja demokraatia toetamisele,“ ütles Hussar.

Alates mullusest aastast on Armeenia taas Eesti arengukoostöö prioriteetne riik. Oleme keskendunud hariduse ja demokraatia toetamisele.

Seni on olnud edukad ühistegevused, mille hulgas on IT-, kosmosetehnoloogia, hariduse- ja kultuuri valdkonnad.

Mirzojan avaldas samuti heameelt senise koostöö üle. „Meil on ajalooline sümpaatia kahe riigi vahel,“ ütles Armeenia välisminister. Tema sõnul on tähtis Eesti toetust Armeenia püüdlustele saada Euroopa Liidu liikmeks, et olla osa demokraatlikust maailmast.

Kohtumisel käsitleti ka olukorda Lõuna-Kaukaasias ja sealset olukorda mõjutavaid tegureid. Hussar toonitas, et Eesti peab oluliseks leida konfliktile piirkonnas rahumeelne lahendus.

Hussar ja Mirzojan keskendusid vestluses Venemaa sõjale Ukrainas ja rääkisid muutunud julgeolekuolukorrast maailmas. Hussar rõhutas, et Ukraina võit ja Venemaa jätkuv rahvusvaheline isoleerimine on võtmetähtsusega, et tagada kindlustunne riikide vahelistes suhetes.

Ukraina võit ja Venemaa jätkuv rahvusvaheline isoleerimine on võtmetähtsusega, et tagada kindlustunne riikide vahelistes suhetes.

Head Uudised GoodNews