1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses õpib viis Eesti parimat noort meistrit
Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses õpib viis Eesti parimat noort meistrit

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses õpib viis Eesti parimat noort meistrit

Lõppenud nädalal Tallinnas toimunud Eesti kutsemeistrivõistlustel “Noor Meister” pälvis viis Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse õpilast esikoha ja üks õpilane teise koha.

Eesti parim noor kondiiter on Liza Krassi (õpetaja Dmitri Filippov), parim rätsep Rute Vilanska (Riina Tsukanova ja Irina Tšuzene), parim raamatupidaja Aleksandra Karetnikova (Irina Malkus), parim veebidisainer ja -arendaja Magnus Kalmo (Aleksandr Pulver ja Timo Soiunen) ning parim keevitaja Aleksandr Ait (Gennadi Vlassjuk). Lisaks teenis Yurii Simeiko pagarite võistlusel 2. koha (Dmitri Filippov).

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse direktori Hannes Metsa sõnul näitab viie esikoha ja ühe 2.koha pälvimine, et kool kuulub Eestis parimate sekka ning kolme õppeasutuse ühinemisest tekkinud positiivne energia väljendub igal tasandil.

“Soovin kõigile võitjatele, medalistile ja nende juhendajatele õnne! Teame ja näeme igapäevaselt, et Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses pakutav haridus kuulub Eestis tippude sekka ning äsjased kõrged kohad tõestavad seda vahetult,” ütles Mets. “Mul on väga hea meel, et esmakordselt pärast kolme kooli liitmist väljas olles õnnestus meil saavutada nii head tulemused.”

“Noor Meister” 2017 toimus 4.-5. mail Eesti Näituste messikeskuses, kus osales ligi 400 Eesti parimat kutseõppurit 31 erialal. Lisaks toimus kutseharidusmess, kus õppimisvõimalusi tutvustas 25 kutsekooli ja 3 rakenduskõrgkooli.

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse kolmes õppekohas Jõhvis, Sillamäel ja Narvas õpib 22 õppekavarühmas meistriks ligi 2800 erinevas vanuses õppija. Õpe toimub eesti ja vene keeles, põhi- ja keskhariduse baasil ning nii kooli- kui ka töökohapõhiselt. Kool on Eesti Töötukassa 2016. aasta Ida-Viru maakonna parim koostööpartner.

Head Uudised GoodNews