1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. “Ivanna elu“ jõudis Apollo TV-sse
“Ivanna elu“ jõudis Apollo TV-sse

“Ivanna elu“ jõudis Apollo TV-sse

1. oktoobril kinodesse jõudnud dokumentaalfilmi „Ivanna elu“ on Apollo TV vahendusel nüüd võimalik ka kodudes vaadata.   

„Meil on hea meel, et saame koostöös oma partneritega pakkuda Apollo TV klientidele eksklusiivset sisu, tuues kinoleviga paralleelselt kõige värskemad filmid inimestele koju kätte,“ ütles Apollo TV turundusjuht Andry Padar. „Kvaliteetne dokumentaalfilm, mida „Ivanna elu“ kahtlemata on, aitab rikastada meie filmivalikut.“

“Ivanna elu” produtsendi Marianna Kaadi sõnul on maailmas vähe riike, kus dokumentaalfilm jõuab ka kinolevisse. „Eesti on selles mõttes eriline, et praktiliselt kõik valminud dokid käivad ikkagi kinost läbi. Loodan väga, et Apollo TV-ga kasvatame vaatajaskonda praegusel keerulisel ajal, kus paljud võib-olla ei julgegi kinno minna,“ rääkis Kaat. 

Tema hinnangul seisneb „Ivanna elu“ tugevus selles, et režissöör jälgis filmis peategelast ja tema pere nelja aasta jooksul väga lähedalt. „Sa vaatad filmi ja nagu elaksid nende inimeste seas ja toimetaksid nendega koos kõiki neid tegevusi, mida nad teevad. See on haruldane meetod, mida iga filmitegija ei valda. Samas ei lasegi iga filmitav ennast nii lähedale. Siin on kokku saanud hea kooslus,“ ütles Kaat.  

Filmi peategelane on 26-aastane neenetslanna Ivanna, viie lapse ema, kes elab Põhja-Siberis traditsioonilist nomaadielu, karjatades põhjapõtru, nagu seda on teinud sajandid tema esivanemad. Muutuva keskkonna ja kliimamuutuste tõttu ei saa ta elu aga enam vanas rütmis jätkata.  

Head Uudised GoodNews