1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Ivi Rausi ja Tiit Born esitlevad Kustas Kikerpuu lugude plaati
Ivi Rausi ja Tiit Born esitlevad Kustas Kikerpuu lugude plaati

Ivi Rausi ja Tiit Born esitlevad Kustas Kikerpuu lugude plaati

Ivi Rausi ja Tiit Born esitlevad 31. jaanuaril Tallinnas plaati „Aitäh, Kustas Kikerpuu“.

„Su leidsin lilledest, loolt, luuderohu seest ja kasekohinast ja virvendavast veest…“ Sellise kauni sõnumiga algab albumi esimene lugu “Mu süda oled sa”. Üle 200 laulu loonud Kustas Kikerpuu või Kusti, nagu teda muusikute seas kutsuti, pani eredalt särama 1960. ja 1970. aastad.

Kontserdil tulevad ettekandele lood verivärskelt albumilt, mille 11 tuntud lugu on “selga” saanud uued džässilikud kuued. „Usume, et see põnev muusikaline teekond pakub teile kõigile mõnusat äratundmist ja põnevat avastamisrõõmu kõigile väärtusliku Eesti muusika austajatele,“ ütleb Ivi.

Kikerpuu loomingu toovad teieni tuntud Eesti muusikud:

Ivi Rausi – vokaal

Tiit Born – vokaal, kitarr, ukulele, suupill

Jaan Jaanson – kitarr

Ara Yaralyan – kontrabass

Aleksandra Kremenetski – löökpillid

Ivi Rausi juured on põhjarannikul imelise looduse ja põlevkivi töötlevate tehaste maal Ida-Virumaal. Ta on tuntud Eesti džässilaulja ja vaba hing, kellele meeldivad raamid, et siis nendest kogu aeg välja astuda. Muusikuna on ta otsija ja katsetaja, kes armastab kontraste ja värve nii elus kui ka muusikas. Lauljatar järgib alati oma tõde, uskudes , et muusik on unikaalne ainult siis, kui ta on tema ise. Ivi Rausi kreedo on: “On asju, mis eristavad MEID teistest, ja asju, mis teevad MEID selleks, kes ME oleme.” Tal on ilmunud kaks autorialbumit: “KummaLiine Kleit” (2012) ja “2+2 on 2” (2015). 2018 märtsis ilmus album “Aitäh, Valter Ojakäär!” koostöös Liina Saare ja Helin-Mari Arderiga.

Tiit Born on Pärnumaa poiss, kellel taskus lenduripaberid, kuid ühel kaunil päeval otsustas ta jätta lennumasinad, et võtta kätte kitarr ja elada oma elu koos “temaga”. Tiit Born on muusik, kes mängib kitarri alates 12. eluaastast. Ta on eelkõige tuntud just Raimond Valgre väga hea tõlgendajana. Laulja ja laululoojana armastab Born sageli kasutada tuntud Eesti luuletajate tekste. Tiit Born on välja andnud albumid “Tähetüdruk” (2003) ja “Ennustan sulle, armas” (2015).

Aleksandra Kremenetski on Eesti üks põnevamaid džässtrummareid, kelle rikkalik instrumentaarium ja musikaalne täpsus rikastab igat muusikalist projekti. Lisaks löökpillidele tegeleb Aleksandra heliloominguga ja õpetab noori trummareid Nõmme muusikakoolis.

Jaan Jaanson on Eesti üks nõutavamaid džässikitarriste, kelle valduses on Eesti esimese elektrikitarristi Emil Laansoo pill. Lisaks omanimelisele kvartetile teeb Jaan koostööd väga erinevate lauljataridega, nagu Liina Saar, Sofia Rubina ja Helin-Mari Arder, ning õpetab noori kitarriste erinevates muusikakoolides.

Ara Yaralyan on Armeenia päritolu Eesti džässmuusik-helilooja, kes suudab kontrabassist välja võluda ka kõige imelisemaid helisid. Ta on teinud koostööd näiteks Datevik Hovanesjaniga ja õpetab noori muusikuid G. Otsa nim. muusikakoolis. Ara on nõutud muusik paljudel džässalbumitel, millest “A Shooting Star / Sabaga täht” (koostöös Jaak Sooäärega) vallutas 2018. aastal džässimaailma.

1. veebruaril esitletakse plaati Haapsalus.

Head Uudised GoodNews