1. Avaleht
  2. Loomad
  3. Jääaja Keskusesse lendas üliharuldane jäälind
Jääaja Keskusesse lendas üliharuldane jäälind

Jääaja Keskusesse lendas üliharuldane jäälind

Teisipäeva õhtul märkasid Jääaja Keskuse külastajad ja meeskond Jääkaru kohvikus linnukest.

Jääaja Keskuse giid Jaak tõi linnu ettevaatlikult välja ja selgus, et tegemist on punase raamatu teise kategooria ohustatud linnuliigiga – jäälind. Haruldane linnupoeg eemaldati huviliste sõõrist ja pandi eemale Saadjärve kaldale puuvõrale.

Foto: Jääaja Keskus

Hooliv meeskond käitus keskkonnaameti soovitustele vastavalt kuid linnu pere ei tulnud jäälinnu poega enam toitma. Keskkonnaamet ühendas asjatundjatega Metslooma Ühingust ja leiti vabatahtlik, kes linnu oma hoole alla võtta saab. Kiirelt hankis Jääaja Keskuse meeskond ka väikese kala linnule söögiks, mille kogenud kokad kiirelt tükeldasid, et haruldast linnupoega toita lähedalasuva sobiliku toiduga.

Väikene jäälinnupoja sattumine Jääaja Keskusesse näitab, et Saadjärve kaldal on selle haruldase liigi pesitsuspaigad. Keskkonnaameti nõustajate sõnul on kõige õigem käitumine hätta sattunud linnu asetamine lähedalasuva looduse rüppe tagasi. Üldjuhul leiavad linnud vanemad poja siiski üles. Jääaja Keskuse jäälind oli ilmselt alustanud juba iseseisvat elu kuid siseruumi sattumine viis ta sokki, millest taastumiseks vajas ta abi.

Tänase seisuga on jäälinnupoeg taastumas ja kosumas Metsloomaühingu hooleall ning loodetavasti toimetatakse peagi tagasi Saadjärve kallastele iseseisvat elu elama.

Head Uudised GoodNews