1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Jazzkaare Sügishooaja peaesineja on Bill Frisell
Jazzkaare Sügishooaja peaesineja on Bill Frisell

Jazzkaare Sügishooaja peaesineja on Bill Frisell

Foto: Monica Frisell
Foto: Monica Frisell

Sügisjazz 2014 toob kontserdilavadele rohkesti uusi värve ja põnevaid esinejaid Eestist, Suurbritanniast, Prantsusmaalt, Soomest ja USA-st. Hooaja peaesineja on kitarrigeenius Bill Frisell Ameerikast. Friselli kontserdi esimesed 100 piletit on homsest müügil erihinnaga!

Sügisjazzi 2014 programm on nüüd avalik ja piletid müügil homsest. Hooaja oodatuim esineja on Bill Frisell Ameerikast. Viiel viimasel aastal on mainekas jazziajakiri „Down Beat“ valinud Friselli jazzkitarristiks nr. 1 ja seda lausa Pat Metheny ees. Frisell on kameeleon, kes mängib unustamatult nii kantrit, bluusi kui ka erinevaid jazzistiile. Uues kontserdikavas “Guitar in the Space Age” teevad Bill Frisell ja tema muusikud – Greg Leisz steelkitarril ja dobrol, Tony Scherr bassil ning Kenny Wollesen löökriistadel – kummarduse läinud sajandi suurtele elektrikitarri meistritele nagu Charlie Christian, Chet Atkins, Chuck Berry ja paljud teised. Kontsert toimub 31. oktoobril kell 19 Vene Kultuurikeskuses.

Sügishooaja avab mõnusate klubigruuvidega Suurbritannia elektroonilise muusika ansambel Tropics, mille hing on multiinstrumentalist, laulja-helilooja Chris Ward. Tallinna kontserdil 13. septembril kell 22 Kohvikus Sinilind esinevad koos liidriga Morgan Hislop trummidel ja Keith Vaz kitarril.

Septembris-oktoobris tähistab Jazzkaar kahe eesti jazzitipu bassist Taavo Remmeli ja kitarrist Mart Soo juubeleid. 2013. aasta Danske Jazziauhinna võitja Taavo Remmel annab kontserdi koos Joel, Heikko ja Laura Remmeliga ning Andres Mustonen Jazzkvartetiga. 21. septembril toimuval kontserdil Kumu auditooriumis osalevad ka Fine5 tantsijad. Kontserdi salvestab Eesti Televisioon. Eesti silmapaistva kitarristi-õppejõu-jazziedendaja Mart Soo käe all on õppinud suurem osa tänastest Eesti jazzkitarristidest. Mart Sood võib kohata paljudes kollektiivides Weekend Guitar Trioga eesotsas. Kontserdil 3. oktoobril Teater NO99 Jazziklubis esineb ta ansamblitega Ask ja Kulgejad.

Soome pianisti Kari Ikoneni Trio, kuhu kuulub ka meie mainekas bassist Ara Yaralyan, on kõrge tunnustuse pälvinud oma albumiga „Bright“. Mitmete Euroopa maade muusikakriitikud on valinud selle 2013. aasta parimate jazziplaatide hulka, peagi on ansamblilt oodata ka uut albumit. Ka värskeid lugusid võib kuulda 11. oktoobri kontserdil Kumu auditooriumis. Ansamblil MiaMee valmis hiljuti debüütalbum lauljatar Liina Saare uute lauludega. Heliplaat pälvis rohkelt kiitust nii laulude kujundlikkuse, esituse kui ka akustiliste ja elektrooniliste värvide meisterliku ühendamise eest. Liina Saar osales ka tänavusel Eesti laulu konkursil.

Sügishooajal on esinemas kaks põnevat triot Prantsusmaalt. 24. septembril rõõmustab Jimi Hendrixi muusika austajaid kavaga “Lips on Fire” erilise koosseisuga puhkpillitrio Journal Intime. Sügishooaja lõpetab 2. novembril Prantsuse, Palestiina ja Süüria muusikute etnojazzi viljelev Hubert Dupont Jasmim Trio, mis ühendab Vahemeremaade muusikaid ja muusikuid.

Jazzkaare kuldsponsor on Danske Bank, kelle klientidele on piletid 20% allahindlusega! Hooaja peasponsorid on KAFO, ERGO ja Eesti Päevaleht ning majutuspartner My City Hotel, aastasponsorid United Motors, Tallink ja Aktaprint. Sügishooaega toetavad Tallinna linn, Kultuuriministeerium ja Kultuurkapital. Koostööpartnerid on Eesti Jazzliit ja Eesti Kontsert.

Sügisjazz 2014 piletid on müügil homsest, 6. juunist kella 10.00 Piletilevi müügipunktides ja internetis www.piletilevi.ee. Jazzkaare piletiinfot saab numbril 666 0030 või piletid@jazzkaar.ee. Musikasõbrad kiirustage, sest Bill Friselli kontserdi esimesed 100 piletit on müügil hinnaga 25.- eurot.

Jazzkaar kutsub nautima rikkalikke sügisvärve muusikas!

Head Uudised GoodNews