1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Jõuluvana külastas Riigikogu
Jõuluvana külastas Riigikogu

Jõuluvana külastas Riigikogu

Eilsel Riigikogu sügisistungjärgu viimasel korralisel istungil polnud kavas eelnõude menetlemist, küll aga tegi Riigikogu ees pöördumise Ukraina Ülemraada esimees Oleksandr Kornijenko.

Foto: Erik Peinar, Riigikogu Kantselei

Kornijenko tänas Riigikogu Venemaa Ukraina-vastase agressiooni fookuses hoidmise eest. „Käesolevalgi hetkel jätkab Venemaa meie linnade pommitamist – alles eile oli üks rünnak Kiievi vastu – ja rahumeelsete ukrainlaste tapmist ainsa eesmärgiga hävitada Ukraina ja pühkida maapinnalt ukrainlased kui rahvus,“ sõnas ta. Ülemraada esimees toonitas, et sihiks tuleb võtta Ukraina võit ja töötada selles suunas üheskoos, mitte kaaluda enneaegseid rahukokkuleppeid Venemaaga.

Foto: Erik Peinar, Riigikogu Kantselei

„Moskva pole muutnud oma ultimaatumeid ja ei ole hetkel valmis tõsisteks läbirääkimisteks. Nende avaldused on vaid nende jätkuva agressiooni kattevarjuks. Tõelise rahu tooks vaid Ukraina võit. See eesmärk on täiesti saavutatav ja me oleme seda tõestanud Harkivi ja Hersoni edukate vasturünnakutega sel sügisel. Ukraina võit on ka Euroopa ja lääne võit. See taastab rahu ja julgeoleku meie mandril tulevasteks aastakümneteks,“ rääkis Kornijenko.

Seejärel tuli Riigikokku Jõuluvana, kes rääkis, et on saadikute tööl päkapikkude abiga silma peal hoidnud ning hindas oma pilgu läbi nende töid ja tegemisi. Seejärel lugesid saadikud luuletusi ja laulsid ning said kätte jõulukingitused, milleks olid pehme lõvi ja hobuserauakujuline magnet.

Foto: Erik Peinar, Riigikogu Kantselei

„Te küsite, miks lõvi. Aga sellepärast, et lõvi on julge, suur ja tark. Ja loomulikult on ta ka meie vabariigi vapiloom. Vaat sellepärast lõvi! Ta on selline tore loom, kellele te saate kõik oma mured ära kurta, ükskõik, mis teile meelde tuleb,“ selgitas jõuluvana.

Foto: Erik Peinar, Riigikogu Kantselei

Peale lõvi said saadikud kingiks hobuserauakujulise magneti. „Kingin teile ühe praktilise füüsikalise kingituse. Nimelt, õnne toova hobuserauakujulise magneti“, sõnas jõulumees. „See on valimismagnet. See on selline vahva magnet, et kui te kevadel välitöödele lähete, pistate selle taskusse, ja ma luban teile, et valijaid tuleb teile külge nagu murdu. Teil tekib probleeme nendest lahtisaamisega,“ lubas jõuluvana.

  • Riigikogu järgmine korraline istung on vastavalt kodu- ja töökorrale tuleva aasta 9. jaanuaril.
Head Uudised GoodNews