1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Käivitus Telia ja Kumu 5G-kunstikampaania teine etapp: huvilised võivad osaleda
Käivitus Telia ja Kumu 5G-kunstikampaania teine etapp: huvilised võivad osaleda

Käivitus Telia ja Kumu 5G-kunstikampaania teine etapp: huvilised võivad osaleda

Telia ja Kumu kunstimuuseum kutsuvad kõiki huvilisi osalema Eesti esimesel 5G-kunstikonkursil, mille parimad tööd jõuavad avalikkuseni läbi virtuaalse galerii ning mille peaauhinnaks on uhiuus iPhone 13 Pro.

Läinud aasta novembris tõid Telia ja Kumu inimesteni erinevate Eesti tipptasemel kunstnike teosed, kasutades selleks 5G- ja AR- ehk liitreaalsuse (augmented reality) tehnoloogia võimalusi. Kampaania eesmärk oli näidata, milliseid seninägematuid meelelahutuse viise võimaldavad meile uued tehnoloogiad, nagu 5G.

Jaanuaris käivitus aga nimetatud kampaania teine etapp: kõik huvilised saavad ise oma töödega osaleda Eesti esimesel 5G-kunstinäituse konkursil. Konkursile saavad oma töö esitada nii suured kui väikesed kunstisõbrad (alates 7. eluaastast) ning osalevate tööde tehnika osas ettekirjutusi pole. Konkursile on oodatud tööd, mis kirjeldavad töö esitaja kodukohta minevikus, olevikus või tulevikus.  

Töid on võimalik esitada vahemikus 10.-30. jaanuar 2022 ning konkursi 5 parimat valitakse välja 7. veebruaril. Eesti esimese 5G-kunstinäituse võidutööde galerii on kõigile huvilistele avatud ja nähtav vahemikus 14. veebruarist kuni 31. märtsini. Konkursi reeglitega saab tutvuda Telia veebilehel.

Head Uudised GoodNews
tags: